24.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Revoltă în Marea Britanie după victoria zdrobitoare a lui Boris Johnson

Revoltă în Marea Britanie după victoria zdrobitoare a lui Boris Johnson

După ce Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a câștigat alegerile din Marea Britanie, în tabăra stângii s-au instaurat frustrarea şi descurajarea. Sute de protestatari zgomotoşi au mărşăluit ineri seară, în centrul Londrei, pentru a manifesta față de rezultatul alegerilor.

Totodată, premierul a scăzut în sondaje în Scoția, ceea ce ar putea reprezenta „o bombă constituțională cu ceas”, relatează site-ul postului CNN.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon, liderul Partidului Național Scoțian, a informat deja că va cere un referendum pentru independență. Scoția refuză să iasă din Uniunea Europeană.

Protestatarii s-au bătutu cu forţele de ordine

Proteste în Marea Britanie/sursa foto;https://www.mediafax.ro

Protestatarii, majoritatea susţinători ai formaţiunilor britanice de stânga, :”Boris Johnson nu e premierul meu” şi „Boris, Boris, Boris: Afară, afară, afară”.

Ei au mărşăluit pe Downing Street, unde se află reşedinţa premierului, pe bulevarul Whitehall şi până la Trafalgar Square. De acolo, ei s-au îndreptat spre cartierul teatrelor, blocând traficul.

Sute de protestatari furioşi au încercat în repetate rânduri să rupă cordoanele de securitate de lângă Downing Street, în ciuda numeroaselor avertizări primite din partea forţelor de ordine.

Pentru a-i potoli, poliţiştii le-au aplicat mai multe lovituri de baston şi pe o parte din ei i-au dus în arest. Premierul scoțian Nicola Sturgeon, liderul Partidului Național Scoțian, a informat deja că va cere un referendum pentru independență. Scoția refuză să iasă din Uniunea Europeană.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie...

ȘTIRI GdS

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie seria amicalelor din cantonamentul din Austria. După eșecul de ieri, cu Plzen, alb-albaștrii au intrat...

Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat...

Simona Halep va juca în finala de la Praga, de anul acesta. Campioana de la Wimbledon a câștigat duelul 100% românesc din...

Revoltător. Un șofer a intrat cu BMW-ul pe plaja...

Caz revoltător, astăzi, pe plaja sălbatică din Vadu. Un turist a fost filmat în timp ce mergea cu mașina pe plajă.

Câți dintre membrii USR și PLUS au votat fuziunea

Reprezentanții USR și PLUS, reuniți în congrese separate, au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. În tabăra condusă de Dan Barna,...

Minor dispărut în Calafat. Sunați la 112 dacă l-ați...

Un băiat de 17 ani a dispărut ieri, după ce a plecat dintr-un centru de tip familial din Calafat.

Concert dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu noul...

Luni, 24 august, ora 20:00, pe Esplanada Ateneului Român, va avea loc concertul-omagiu organizat de Asociaţia Medicală Română și susținut de Orchestra...