15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevoltă în Marea Britanie după victoria zdrobitoare a lui Boris Johnson

Revoltă în Marea Britanie după victoria zdrobitoare a lui Boris Johnson

După ce Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a câștigat alegerile din Marea Britanie, în tabăra stângii s-au instaurat frustrarea şi descurajarea. Sute de protestatari zgomotoşi au mărşăluit ineri seară, în centrul Londrei, pentru a manifesta față de rezultatul alegerilor.

Totodată, premierul a scăzut în sondaje în Scoția, ceea ce ar putea reprezenta „o bombă constituțională cu ceas”, relatează site-ul postului CNN.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon, liderul Partidului Național Scoțian, a informat deja că va cere un referendum pentru independență. Scoția refuză să iasă din Uniunea Europeană.

Protestatarii s-au bătutu cu forţele de ordine

Proteste în Marea Britanie/sursa foto;https://www.mediafax.ro

Protestatarii, majoritatea susţinători ai formaţiunilor britanice de stânga, :”Boris Johnson nu e premierul meu” şi „Boris, Boris, Boris: Afară, afară, afară”.

Ei au mărşăluit pe Downing Street, unde se află reşedinţa premierului, pe bulevarul Whitehall şi până la Trafalgar Square. De acolo, ei s-au îndreptat spre cartierul teatrelor, blocând traficul.

Sute de protestatari furioşi au încercat în repetate rânduri să rupă cordoanele de securitate de lângă Downing Street, în ciuda numeroaselor avertizări primite din partea forţelor de ordine.

Pentru a-i potoli, poliţiştii le-au aplicat mai multe lovituri de baston şi pe o parte din ei i-au dus în arest. Premierul scoțian Nicola Sturgeon, liderul Partidului Național Scoțian, a informat deja că va cere un referendum pentru independență. Scoția refuză să iasă din Uniunea Europeană.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS