8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn lumea baletului, la Biblioteca Județeana

În lumea baletului, la Biblioteca Județeana

Biblioteca Județeana „Alexandru și Aristia Aman” organizează luni, 16 decembrie 2019, începând cu ora 17.00, în sala „Marin Sorescu”, evenimentul intitulat „În lumea baletului”.

Timp de două ore, publicul meloman va putea viziona spectacolul de balet „Winter Dreams – Visuri de iarnă”, un spectacol în distribuția originală, produs și regizat pentru BBC Television de Derek Bailey, înregistrat la Royal Opera House, Covent Garden, în 1990 și reeditat în 2016.

Coregrafia spectacolului este semnată de Kenneth MacMillan, iar peisajele și costumele au fost concepute de Peer Farmer. Baletul lui Macmillan s-a inspirat din piesa de teatru Three Sisters (1900) a lui Anton Chekhov, numită uneori drept una dintre cele mai bune patru piese ale sale, împreună cu „Livada cu vișini”, „Pescărușul” și „Unchiul Vania”. Piesa se referă la relațiile complexe ale celor trei surori dintr-un oraș provincial, de garnizoană rusă, la începutul secolului XX. Toți protagoniștii au „vise de iarnă” de a se întoarce la Moscova, unde își imaginează că viața lor ar fi mai împlinită.

Acțiunea din balet nu reflectă toate evenimentele și incidentele din piesă, coregraful MacMillan menționând: „Deși personajele din balet poartă numele celor din piesă, nu am încercat o reeditare coregrafică a întregii povești. Uneori, coregrafia reflectă viața interioară a personajelor, alteori narațiunea. Am încercat să surprind atmosfera și melancolia capodoperei lui Cehov ”.

Evenimentul va fi prezentat de profesor Maria Barbărasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS