9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO sală de sport care a costat 2 milioane de lei, reparată cu 6 milioane

O sală de sport care a costat 2 milioane de lei, reparată cu 6 milioane

Sala de sport a Colegiului Național George Coșbuc din Cluj Napoca va intra în reparații. Construită ca să fie cea mai mare și modernă din oraș, sala de sport a devenit un pericol pentru elevi. Plafonul este sprijinit acum de o pădure de stâlpi de susținere.
Accesul elevilor a fost interzis din motive de siguranță, în urmă cu un an, după ce s-au constatat defecțiuni la structura de rezistență.

O echipă de experți contractată de Primăria clujeană a recomandat montarea unor grinzi metalice, care să crească gradul de rezistență al structurilor.

Peste 6 milioane de lei vor fi alocați pentru această investiție. Bugetul proiectului, precum și soluția propusă pentru reparații vor fi supuse aprobării în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local.

„Din nefericire, atât proiectantul, cât și constructorul au făcut câteva erori de construcție, încă din faza de proiectare. Nu putem să lăsăm construcția așa. În urma expertizei s-a constatat clar că este o problemă de structură la una din grinzi, trebuie să refacem aceste lucrări”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Practic, soluția propusă de către specialiștii contractați de către Primărie, potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local, prevede amplasarea mai multor grinzi metalice sub structura de beton armat. Intervențiile vor atrage, însă, rezolvarea și altor probleme care au decurs din defecțiunile inițiale. Astfel va fi înlocuit parchetul laminat din sala de gimnastică de la etaj, va fi înlocuit iluminatul din sală, iar pereții vor fi revopsiți.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici în ședința Consiliului Local Cluj, urmează să fie lansată licitația de execuție a reparațiilor.

Sunt necesare mai multe lucrări de reparaţii

Deși sala de sport a Colegiului Național George Coșbuc a fost inaugurată în 2014, în ultimul an aceasta nu a putut fi utilizată, din cauza defecțiunilor constatate.
La Colegiul Național „George Coșbuc” au fost efectuate și alte reparații în ultimii ani. Începând cu 2017 s-a lucrat la consolidarea și modernizarea clădirilor, o parte din finanțare fiind asigurată din bani elvețieni. De asemenea, din cauza lucrărilor, o parte dintre elevi au fost relocați la alte școli din oraș.

Virgil Poruțiu, director tehnic în Primăria Cluj-Napoca a spus că bani pentru reparaţii vor fi daţi din bugetul local, urmând să recupereze sumele cheltuite de la constructor.
Cu banii cheltuiți pentru reparația unei singure săli de sport primăria putea ridica mai multe, pentru că la Cluj-Napoca sunt o mulțime de școli care nu au.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS