Acasă Actualitate CSM își desemnează noua conducere pentru anul 2020

CSM își desemnează noua conducere pentru anul 2020

-

În şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi se va deesemna noua conducere pentru anul 2020. La această şedinţă la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis se dezbate raportul de activitate al instituţiei pentru 2019.

Potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, marți, în 10 decembrie, în plen se va desemna noua conducere a forului, pentru anul 2020.
În aceeași zi va fi dezbătut raportul de activitate al Consiliului pentru 2019. Ședința începe la ora 11.00 și a fost invitat să participe și președintele României, Klaus Iohannis.

Actuala conducere a Consiliului este formată din judecătorul Lia Savonea (președinte) și procurorul Nicolae Solomon (vicepreședinte).
Consiliul Superior al Magistraturii este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cu votul majorităţii membrilor prezenţi dintre cei 14 membri aleși în adunările generale ale magistraților, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an. Mandatul preşedintelui nu poate fi reînnoit. Durata mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani.

Pe ordinea de zi a plenului, de la ora 14.30 se va lua în discuție și validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei, respectiv Adina Florea. Ținând cont că procurorul Adina Florea a făcut o cerere de retragere din funcție, se va lua act de acest fapt.

ȘTIRI VIDEO GdS