-4.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 ianuarie, 2020
Acasă Actualitate A murit fondatorul Daewoo

A murit fondatorul Daewoo

-

Fondatorul Daewoo Group, Kim Woo-choong, a murit, după ce a fost martor la transformarea conglomeratului pe care l-a construit într-unul dintre cele mai mari eşecuri. Totul s-a întâmplat din cauza datoriilor, potrivit digi24.ro.

Kim a decedat la 83 de ani, după ce s-a confruntat cu o boală cronică. Acesta a condus ceea ce cândva a fost al doilea cel mai mare conglomerat al ţării, simbolizând ascensiunea Coreei de Sud din cenușa războiului din perioada 1950-1953.
În mai 2006, el a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru fraudă bancară. A stat închis însă un an, după care președintele sud-coreean Roo Moo-hyun l-a grațiat.
Kim a început ca vânzător într-o fabrică, investind aproximativ 5.000 de dolari într-o firmă de textile, pentru a deschide Daewoo în 1967.

Lasă în urmă o moştenire mixtă

Kim lasă în urmă o moştenire mixtă, care subliniază dominaţia pe care au avut-o asupra economiei activităţile conglomeratelor sau ale „chaebol-urilor“, a explicat Park Sang-in, specialist în guvernanţă corporativă la Universitatea Naţională din Seoul.
„Nu vom uita niciodată viziunea sa, conform căreia, dacă vom depăşi acest mic teritoriu, există speranţe în lumea largă”, a spus Huh Chang-soo, preşedintele conglomeratului GS Group şi liderul Federaţiei Coreene a Industriilor.
Conglomeratele ţării au avansat având relaţii apropiate cu guvernele autoritare, concentrate mai mult pe creştere decât pe profit, şi făcând investiţii excesive, care au avut ca rezultat marea criză financiară asiatică.

ȘTIRI VIDEO GdS