24.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate A murit fondatorul Daewoo

A murit fondatorul Daewoo

Fondatorul Daewoo Group, Kim Woo-choong, a murit, după ce a fost martor la transformarea conglomeratului pe care l-a construit într-unul dintre cele mai mari eşecuri. Totul s-a întâmplat din cauza datoriilor, potrivit digi24.ro.

Kim a decedat la 83 de ani, după ce s-a confruntat cu o boală cronică. Acesta a condus ceea ce cândva a fost al doilea cel mai mare conglomerat al ţării, simbolizând ascensiunea Coreei de Sud din cenușa războiului din perioada 1950-1953.
În mai 2006, el a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru fraudă bancară. A stat închis însă un an, după care președintele sud-coreean Roo Moo-hyun l-a grațiat.
Kim a început ca vânzător într-o fabrică, investind aproximativ 5.000 de dolari într-o firmă de textile, pentru a deschide Daewoo în 1967.

Lasă în urmă o moştenire mixtă

Kim lasă în urmă o moştenire mixtă, care subliniază dominaţia pe care au avut-o asupra economiei activităţile conglomeratelor sau ale „chaebol-urilor“, a explicat Park Sang-in, specialist în guvernanţă corporativă la Universitatea Naţională din Seoul.
„Nu vom uita niciodată viziunea sa, conform căreia, dacă vom depăşi acest mic teritoriu, există speranţe în lumea largă”, a spus Huh Chang-soo, preşedintele conglomeratului GS Group şi liderul Federaţiei Coreene a Industriilor.
Conglomeratele ţării au avansat având relaţii apropiate cu guvernele autoritare, concentrate mai mult pe creştere decât pe profit, şi făcând investiţii excesive, care au avut ca rezultat marea criză financiară asiatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie...

ȘTIRI GdS

Revoltător. Un șofer a intrat cu BMW-ul pe plaja...

Caz revoltător, astăzi, pe plaja sălbatică din Vadu. Un turist a fost filmat în timp ce mergea cu mașina pe plajă.

Minor dispărut în Calafat. Sunați la 112 dacă l-ați...

Un băiat de 17 ani a dispărut ieri, după ce a plecat dintr-un centru de tip familial din Calafat.

Concert dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu noul...

Luni, 24 august, ora 20:00, pe Esplanada Ateneului Român, va avea loc concertul-omagiu organizat de Asociaţia Medicală Română și susținut de Orchestra...

Decizie controversată a Ministrului Educației: L-a demis pe părintele...

Ministrul Educației, Monica Anisie, a provocat, vineri seara, un nou scandal, hotărând să îl demită din funcție pe cel mai titrat cercetător...

Număr mare de cazuri noi Covid și azi, inclusiv...

1328 de cazuri noi de coronavirus după peste 23.000 de teste și 50 de decese în ultimele 24 de ore, conform infomării...

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Marinei

Prezent la Ziua Marinei, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj adaptat la realitatea pandemiei de coronavirus. Iată o parte din declarațiile...