14.9 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Părintele proiectului Dacia Logan a murit

Părintele proiectului Dacia Logan a murit

Grupul auto Renault l-a pierdut pe Gérard Detourbet, cel care a stat la baza conceptului low-cost în cadrul grupului francez. Gérard Detourbet s-a ocupat de proiectul care a devenit ulterior Dacia Logan, potrivit agerpres.ro.

Compania a anunţat că Gérard Detourbet a decedat la vârsta de 73 de ani. Fostul matematician a devenit, la începutul anilor 1990, un pion important la Renault.
Venit de la grupul Renault la Dacia în 2001, Gérard Detourbet este considerat părintele gamei de autoturisme low-cost ale Renault, cu modelele Logan, Sandero, Duster sau Kwid.
După ce a ocupat diferite posturi de conducere, el s-a alăturat filialei din România, Dacia, ca director de dezvoltare industrială şi proiectare.
La Dacia fiind, a supervizat dezvoltarea unei game de vehicule la preţ mic, de sub 10.000 de euro, un concept revoluţionar, imaginat de preşedintele director-general de atunci, Louis Schweitzer, în care doar puţini au crezut la început, dar care a avut un mare succes.

Vehiculele low-cost reprezintă 35% din vânzările mondiale ale grupului Renault

Gama denumită „Global Access“ a avut un succes important şi în Europa Occidentală, unde vehiculele sunt comercializate sub marca Dacia. Acestea figurează printre cele mai bine vândute de pe piaţă.
Vehiculele low-cost, care formează o familie completă de modele (Dacia, Sandero, Duster, apoi Kwid, lansată în India în 2015) reprezintă deja 35% din vânzările mondiale ale grupului Renault. Ele au devenit un stâlp al rentabilităţii şi internaţionalizării companiei.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999

Uzina de la Mioveni a fost relansată odată cu introducerea în producţie a modelului Logan, cel care la începutul anilor 2000 a iniţiat noul concept „design to cost“, care plasează pe prima prioritate „costurile“ în dezvoltarea unui automobil.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bancul zilei

Două blonde într-un lift. Deodată liftul se...

ȘTIRI GdS

Urmărit internațional, prins în Olt

Un bărbat urmărit internațional a fost prins în Olt de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. La data de 19...

VIDEO de Cartea Recordurilor. Un bebeluș de 6 luni...

Un bebeluș în vârstă de șase luni din Statele Unite a intrat în cartea recordurilor drept cel mai mic copil care face...

Un pacient cu Covid dintr-un spital din țară ...

Un pacient aflat internat la etajul sase al Spitalului de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iași s-a sinucis sâmbătă, aruncându-se în gol de...

Peste 100 de migranți, printre care copii și o...

Organizaţia umanitară germană Sea-Eye a anunţat sâmbătă că nava sa pentru operaţiuni de salvare Alan Kurdi a recuperat din apele mării alţi...

Coronavirus România: Peste 1000 de cazuri și astăzi. Cazuri...

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate, în România, 1.231 de cazuri de coronavirus, bilanțul total ajungând la 112.781, potrivit datelor...

Alegeri locale, modificări BEC: O persoană poate vota de...

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat mai multe modificări importante pentru alegerile locale din 27 septembrie, iar una extrem de importantă este aceea...