-4.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 ianuarie, 2020
Acasă Actualitate Topul vorbitorilor non-nativi de limba engleză

Topul vorbitorilor non-nativi de limba engleză

-

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă şi pentru sute de milioane aceasta este a treia sau a patra limbă vorbită, conform unui nou raport realizat de EF Education First, scrie Hotnews, citând CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob.


Rezultatele indexului de competenţe în engleză al EF Education First, companie internaţională specializată în educaţie cu sediul în Elveţia, bazat pe un test online efectuat gratuit de 2,3 milioane de voluntari – 59% de sex feminin şi 41 de sex masculin – indică faptul că olandezii sunt cei mai fluenţi în această limbă.
Potrivit noului raport EF EPI 2019, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află pe locul al treilea. Următoarele poziţii ale clasamentului sunt ocupate de Danemarca, Singapore, Africa de Sud, Finlanda, Austria, Luxemburg şi Germania.

Unde se află România


România ocupă locul al 16-lea în acest clasament, după Ungaria (15) şi înaintea Elveţiei (19), Greciei (22), Bulgariei (24), Franţei (31), Spaniei (35) şi Italiei (36).
Pe ultimele poziţii ale clasamentului publicat pe site-ul www.ef.com se situează Arabia Saudită (98), Republica Kârgâză (99) şi Libia (100).

ȘTIRI VIDEO GdS