16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Motivul terifiant pentru care a fost incendiată o bătrână de 83 de ani

Dolj: Motivul terifiant pentru care a fost incendiată o bătrână de 83 de ani

Constantin Gae, bărbatul dintr-un sat din Dolj care a incendiat o bătrână de 83 de ani, și-a justificat crima susținând că femeia era vrăjitoare și, prin getsul său, el a salvat omenirea, potrivit unei înregistrări video publicate de Adevărul.

”Vrăjitoarea asta bătrână… Știi că e vrăjitoare? Și sunt mai multe. Vrăjitoarele astea ne-au făcut numai rău nouă, la viitorul nostru. Mă crezi? La toată lumea (au făcut rău – n. red.) nu numai mie (…) Lui mama nu-i dădui foc, cum să-i dau lui mama mea foc eu? Eram tâmpit? Așa trebuia (să îi dau foc bătrânei – n. red.), că așa trebuie la vrăjitoare”, a susținut individul.

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit Adevărul, crima s-a întâmplat sâmbătă dimineaţa în localitatea doljeană Pleniţa. Cristinel Constantin Gae, în vârstă 43 de ani, şi-a incendiat vecina sub privirile vecinilor  alertaţi de strigătele de ajutor ale unei femei. Localnicii spun că nu au putut să intervină pentru că totul s-a petrecut extrem de repede. Gae a luat nişte benzină, a aruncat-o pe bătrână şi imediat i-a dat foc.

”Atunci când a incendiat-o pe bătrână striga «Mori, vrăjitoareo!». Am înţeles că o acuza pe vecină că din cauza vrăjilor ei, mama lui ar fi murit. Cele două femei erau prietene bune. Toată ziua se vizitau. E cumplit ce s-a întâmplat. Era un om liniştit, retras, locuia doar cu mama lui şi niciodată nu a creat probleme în comună. Deodată a înnebunit“, a povestit unul dintre vecini.

Bătrâna, găsită carbonizată

Potrivit IPJ Dolj, sâmbătă, în jurul orei 11:30, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că vecina sa a fost găsită parţial carbonizată în curtea unui bărbat din Pleniţa.

”IPJ Dolj a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că, în comuna Plenița, un bărbat, de 43 ani, a aruncat cu benzină asupra unei femei, de 83 ani, (având suspiciuni că ar fi vrăjitoare) după care i-a dat foc. Evenimentul s-a petrecut în curtea bărbatului. Victima a decedat. La sosirea polițiștilor, aceștia au găsit în locuința bărbatului pe mama acestuia, de 65 ani, decedată, fără a prezenta urme de violență. Autorul faptei a fost condus la sediul P.P. Plenița”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Dolj într-un comunicat de presă.

Cercetările au fost preluate o echipă complexă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS