24.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Bihor: Ajutoarele lui Moş Nicolae au lucrat la finalizarea unor locuinţe pentru familii nevoiaşe

Bihor: Ajutoarele lui Moş Nicolae au lucrat la finalizarea unor locuinţe pentru familii nevoiaşe

Un grup de 13 angajaţi ai unei companii din Oradea au dat o mână de ajutor la finalizarea unor locuinţe pentru familii aflate în dificultate, atât pentru a marca Ziua Internaţională a Voluntariatului, 5 decembrie, cât şi sărbătoarea de Moş Nicolae.

„Darul de Sfântul Nicolae pe care cei de la compania Sykes din Oradea l-a făcut familiilor mai puţin norocoase a fost o zi de voluntariat la locuinţele acestora. Ei s-au transformat în ajutoarele lui Moş Nicolae, având şi ţinuta corespunzătoare, purtând căciuliţe roşii, fiind plini de energie şi de voie bună. Timp de o zi au lucrat la finisajele interioare a patru apartamente din cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur””, se arată într-un comunicat al Asociaţiei ‘Casă Dragă Casă’.

Proiect pentru nevoiași

Potrivit directorului de programe al asociaţiei, Emil Popa, cei 13 voluntari s-au încălzit, sâmbătă dis-de-dimineaţă, cu o cană de ceai şi s-au pus pe treabă. S-au distrat, au muncit şi s-au bucurat împreună de ajutorul pe care l-au putut oferi unor familii care aşteaptă de o viaţă să aibă o locuinţă sigură şi sănătoasă.

„Pentru noi, acţiunile de voluntariat prin intermediul companiei la care lucrăm sunt un prilej pentru a ne bucura împreună făcând fapte bune. În ciuda frigului de afară, bucuria colegilor mei a fost molipsitoare. Aş vrea să le mulţumesc pentru că au răspuns în număr mare chemării de a ajuta persoane în dificultate şi este o plăcere să fim de fiecare dată foarte bine primiţi de cei de la organizaţia ‘Casa Dragă Casă'”, a declarat Loredana Simion, voluntar.

Proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur”, destinat pentru 30 de familii care n-ar fi putut altfel obţine o locuinţă decentă, dar sigură, se va finaliza anul viitor. În cadrul acestui proiect au lucrat peste 2.000 de voluntari de toate vârstele atât din ţară, cât şi din străinătate.

Asociaţia ‘Casă Dragă Casă’, fosta organizaţie Habitat pentru Umanitate Beiuş, este o organizaţie creştin ecumenică, non-profit, care construieşte locuinţe pentru familii aflate în mare nevoie de un adăpost trainic şi sigur.

Istoria asociației

Asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a renunţat la statutul de afiliere cu Habitat for Humanity Romania şi Habitat for Humanity International şi nu va mai face parte din această reţea. Organizaţia din Beiuş îşi va continua activitatea sub noul nume – „Casă Dragă Casă” – şi are o nouă identitate de brand. Habitat Beiuş a fost filială a organizaţiei Habitat for Humanity în perioada octombrie 1996 – decembrie 2012, ulterior continuând colaborarea fără un contract de afiliere.

Adunarea Generală a asociaţiei, reunită la începutul acestui an, a decis extinderea obiectului de activitate pentru a putea ajuta o categorie cât mai largă de beneficiari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident grav pe strada Amaradia. Trei ”ursitoare” au ajuns...

Accident grav pe strada Amaradia. Trei persoane au ajuns la spital

ȘTIRI GdS

Accident grav pe strada Amaradia. Trei ”ursitoare” au ajuns...

Accident grav pe strada Amaradia. Trei persoane au ajuns la spital

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie seria amicalelor din cantonamentul din Austria. După eșecul de ieri, cu Plzen, alb-albaștrii au intrat...

Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat...

Simona Halep va juca în finala de la Praga, de anul acesta. Campioana de la Wimbledon a câștigat duelul 100% românesc din...

Revoltător. Un șofer a intrat cu BMW-ul pe plaja...

Caz revoltător, astăzi, pe plaja sălbatică din Vadu. Un turist a fost filmat în timp ce mergea cu mașina pe plajă.

Câți dintre membrii USR și PLUS au votat fuziunea

Reprezentanții USR și PLUS, reuniți în congrese separate, au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. În tabăra condusă de Dan Barna,...

Minor dispărut în Calafat. Sunați la 112 dacă l-ați...

Un băiat de 17 ani a dispărut ieri, după ce a plecat dintr-un centru de tip familial din Calafat.