14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Prețul pe care Europa îl plătește pentru gazul rusesc, cel mai mic din ultimii 15 ani

Prețul pe care Europa îl plătește pentru gazul rusesc, cel mai mic din ultimii 15 ani

Prețul pe care Europa îl plătește pentru gazul rusesc a căzut până la cel mai redus nivel din ultimi 15 ani, potrivit datelor din contabilitatea Gazprom făcute publice marți, scrie Moscow Times.

În trimestrul al treilea, prețul mediu pe mia de metri cubi, luând în calcul accizele și taxele vamale, a fost de 169,8 dolari. Acum un an, în aceeași perioadă, era mai mare de 250,80 de dolari, ceea ce înseamnă că a scăzut cu o treime.

Ultima oară când gazul rusesc era așa ieftin a fost în 2004

Ultima oară când gazul rusesc era așa ieftin a fost în 2004, când era de 137,7 dolari/ 1.000 mc, urcând apoi, în 2005, la 190 dolari mia de metri cubi. Gazprom a raportat o scădere a profitului de 45% an la an, până la un profit de 212 mld. ruble (3,3 mld. dolari) în trimestrul trei.

Reducerea drastică a profitabilității este atribuită declinului exporturilor și prețurilor mai mici ale gazului în Europa. Exporturile către Europa și alte țări din afara fostului bloc sovietic au scăzut cu 37%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare...

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare de la evaluarea naţională

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...