22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriştii europeni vor avea nevoie de paşaport şi de viza electronică pentru a vizita Marea Britanie

Turiştii europeni vor avea nevoie de paşaport şi de viza electronică pentru a vizita Marea Britanie

Turiştii europeni care vor vizita Marea Britanie vor putea avea nevoie de paşaport şi de viza electronică. Premierul Boris Johnson a anunţat luni un plan care prevede introducerea unei vize electronice, după modelul celei americane.

În practică, înainte de a pleca la Londra, persoana interesată va trebui să solicitate o autorizație online și va fi necesar să o facă cu cel puțin trei zile înainte de călătorie (aşadar, adio weekend-urilor decise în ultimul moment, însă schimbarea va crea probleme mari și în cazul călătoriilor de afaceri), potrivit Rador.

Cărţile de identitate vor fi înlocuite de paşaport şi de viza electronică

Cărțile de identitate nu vor mai fi valabile iar turiştii vor trebui să prezinte la control pașapoarte (se pare că ministrul de interne Priti Patel este destul de pornit împotriva cărților de identitate italiene și grecești, despre care spune că ar fi ușor de falsificat).

Autoritățile britanice vor putea refuza intrarea în ţară persoanelor care au antecedente penale și toate sosirile și plecările turiștilor vor fi monitorizate pentru a se evita ca vizitatorii să rămână peste cele trei luni permise (cei care vor să stea mai mult timp vor avea nevoie de viza de lucru).

Evident, toate aceste măsuri vor intra în vigoare numai în cazul în care conservatorii vor câștiga alegerile de săptămâna viitoare: în acest caz, Brexit va avea loc pe 31 ianuarie iar guvernul își va pune în aplicare planul. În cazul înfrângerii lui Johnson, toate aceste măsuri vor reveni în discuție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS