10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

Muzeul polonez a criticat aspru compania Amazon pentru comercializarea unor ornamente de Crăciun pe care apăreau imagini din tabăra de exterminare nazistă Auschwitz-Bikernay.

Amazon a retras de pe platforma sa mai multe produse prezentate drept ”ornamente de Crăciun” care reprezentau imagini de la Auschwitz. Decizia a fost luată după ce Muzeul memorial din Polonia a cerut în repetate rânduri acest lucru, acuzând compania de lipsă totală de respect.

Reprezentanții muzeului din Polonia au criticat gigantul Amazon pentru punerea în vânzare a ornamentelor respective care înfățișează imagini ale lagărului nazist de concentrare, publicând pe twitter mai multe fotografii cu aceste produse.

„Să vinzi ornamente de Crăciun cu asemenea imagini nu este deloc potrivit. Cum ai putea asocia Auschwitz cu un desfăcător de sticle?”, au spus reprezentanții muzeului pe Twitter. Aceștia au adăugat mai târziu că Amazon ar fi retras de pe site obiectele jignitoare, dar că au mai descoperit multe altele.

“Punerea în vânzare a așa-ziselor ornamente de Crăciun cu imaginea Auschwitz-ului este total inadecvată. Un tirbușon cu imagini de la lagărul de concentrare este tulburător și lipsit de respect” au transmis reprezentanții muzeului, relatează BBC News.


Un purtător de cuvânt de la Amazon a precizat că toți cei care fac comerț online prin intermediul acestei platforme trebuie să respecte regulile companiei, adăugând că toate produsele au fost retrase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS