3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScaune stomatologice noi pentru câteva şcoli din Craiova

Scaune stomatologice noi pentru câteva şcoli din Craiova

Oficialii Primăriei Craiova au prezentat joi un lot de echipamente medicale care au fost cumpărate de municipalitate pentru dotarea unor instituţii de învăţământ. Este vorba despre şapte scaune stomatologice, repartizate către colegiile „Carol I“, „Elena Cuza“, liceele „Nicolae Titulescu“ şi „Traian Vuia“, Şcoala nr. 30 „Mihai Viteazul“, precum şi la dispensarul studenţesc. De asemenea, au mai fost cumpărate 14 autoclave pentru sterilizarea instrumentelor.

„Investiţia în unituri dentare a fost anul acesta în jur de 240.000 de lei, iar anul viitor urmează celelalte opt cabinete stomatologice care au mai rămas. Serviciile medicale se fac de către medicii noştri. În fiecare unitate şcolară, la cabinetele stomatologice şi de medicină generală avem medici angajaţi, cu asistente“, a precizat Anca Ilie, şefa Serviciului de management al spitalelor, cabinetelor medicale şi creşelor din cadrul Primăriei Craiova.

„Scaunele pe care le aveam în dotare erau din 1984. Erau mult învechite, transmisia era pe bază de curea, în nici un caz electrice. Având acele unituri învechite, până acum se realizau consulturi, dar majoritatea cazurilor se trimiteau către cabinetele private. Acum, cu această investiţie, tratamentele vor putea fi făcute aici. Autoclavul este extrem de performant. Sistemul de apă este creat şi adus în interiorul cabinetului. Împreună cu DSP-ul, s-a organizat partea de conştientizare a medicilor privitor la circuite, sisteme etc. Suntem în secolul actual cu tratamentul de stomatologie“, a declarat, la rândul său, medicul Radu Pisc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS