19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului

21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului

21 noiembrie 2019 este cea de-a 47-a aniversare a Zilei Mondiale a Salutului. Oricine poate participa la Ziua Mondială a Salutului, pur și simplu salutând zece persoane. Acest lucru demonstrează importanța comunicării personale pentru păstrarea păcii.
Ziua Mondială a Salutului a fost creată ca răspuns la conflictul dintre Egipt și Israel în toamna anului 1973. De atunci, Ziua Mondială a Salutului a fost sărbătorită în 180 de țări, potrivit http://worldhelloday.org.
Oamenii din întreaga lume folosesc Zilua Mondială a Salutului ca o oportunitate de a-și exprima îngrijorarea pentru pacea mondială. Începând cu un simplu salut, activitățile lor transmit un mesaj liderilor, încurajându-i să folosească comunicarea și nu forța pentru a rezolva conflictele.

Ca eveniment global această zi se alătură participării locale într-o expresie globală a păcii.
31 de câștigători ai Premiului Nobel pentru Pace se numără printre oamenii care au realizat valoarea acestei zile ca instrument pentru păstrarea păcii și ca ocazie care face posibilă oricui din lume să contribuie la procesul de creare a păcii.
Brian McCormack, absolvent al Universității de Stat din Arizona și Michael McCormack, absolvent al Universității Harvard, lucrează împreună pentru promovarea acestui eveniment global anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS