6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi este Ziua internaţională de prevenire a abuzului asupra copilului

Astăzi este Ziua internaţională de prevenire a abuzului asupra copilului

Ziua internaţională de prevenire a abuzului asupra copilului („World Day for Prevention of Child Abuse”) este marcată în fiecare an la 19 noiembrie. Tema din acest an aleasă pentru marcarea acestei zile este: „Luaţi măsuri şi preveniţi abuzurile asupra copiilor” („Take action and prevent child abuse”).

Instituită în 2000, de către The Women’s World Summit Foundation (WWSF), pentru a mobiliza guvernele şi comunităţile să ia măsuri pentru prevenirea abuzului asupra copiilor, Ziua internaţională de prevenire a abuzului asupra copilului a devenit un eveniment tot mai cunoscut în fiecare an.
În 2011, cu prilejul acestei zile, a fost lansată campania „19 zile de acţiuni pentru prevenirea abuzului şi violenţei împotriva copiilor şi tineretului”, care s-a desfăşurat în perioada 1-19 noiembrie. În anii următori, campania a fost reluată.

Abuzul în rândul copiilor, în special abuzul sexual, este o problemă universală şi alarmantă, iar atenţia sporită şi abilităţile de protecţie eficiente, alături de măsurile de prevenire sunt necesare la nivel familial, local, naţional şi internaţional, conform theforeveryears.wordpress.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS