6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi este Ziua internaţională a bărbaţilor

Astăzi este Ziua internaţională a bărbaţilor


Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită la data de 19 noiembrie în peste 80 de state ale lumii, potrivit site-ului dedicat acestei zile www.internationalmensday.com.

Desfăşurată anul acesta sub genericul ”Making a Difference for Men and Boys”, Ziua internaţională a bărbaţilor îşi propune să sprijine fiecare persoană în parte. Această zi îşi propune şi sprijinirea familiei, a comunităţilor religioase, promovând necesitatea de a-i valoriza pe aceştia, precum şi sănătatea şi bunăstarea lor.

În prezent, bărbaţii se confruntă cu o serie de provocări, îndeosebi în ceea ce priveşte sănătatea. Studiile recente arată că: rata de suicid în rândul bărbaţilor este de trei ori mai mare decât în cazul femeilor; 1 din 3 bărbaţi a fost victima violenţei domestice; bărbaţi mor cu 4-5 ani, în medie, mai devreme decât femeile; riscul de cancer pulmonar sau de boli cardiovasculare este de aproape două ori mai mare la bărbaţi decât la femei.

Această zi promovează modelele masculine pozitive, bărbaţii care, prin puterea exemplului, influenţează în bine atât dezvoltarea întregii societăţi cât mai ales pe cea a băieţilor cărora le sunt mentori, arătându-le acestora care sunt adevăratele valori, caracterul şi responsabilităţile unui bărbat.

Ziua internaţională a bărbaţilor precede Ziua universală a copiilor, celebrată la 20 noiembrie, formând astfel o perioadă de 48 de ore de sărbătoare pentru bărbaţi şi copii şi pentru relaţia specială pe care aceştia o împărtăşesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS