5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc a luat prânzul cu săracii

Papa Francisc a luat prânzul cu săracii

Papa Francisc a luat, ieri, prânzul cu 1.500 de persoane nevoiașe la Vatican. Așa cum a devenit o obișnuiţă, la 3 ani de la înființarea Zilei Mondiale a Săracilor, solicitată de Papa Francisc pentru a marca sfârșitul Jubileului extraordinar de milă.

Papa s-a alăturat oamenilor săraci și voluntarilor din Sala Paul VI. Meniul a conţinut lasagna, pui cu sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea.

Înainte de a-i invita la masă pe cei fără posibilităţi materiale, Suveranul Pontif a ţinut slujba de duminică în Piaţa Sfântul Petru. După ce a sărbătorit Liturghia pentru săraci din Bazilica Sf. Petru, în timpul căreia i-a descris „comoara Bisericii” și le-a spus credincioșilor „săracii ne facilitează accesul la cer”, Papa s-a adresat mulțimilor adunate în Piața Sf. Petru pentru rugăciunea lui Angelus și a vorbit despre statisticile privind sărăcia și indiferența dureroasă a societății.
Oaspeţii Papei au fost duşi la Vatican de membrii unor asociaţii care se ocupă zilnic de aceştia, potrivit www.vaticannews.va.
Săptămâna trecută a fost înființată o clinică mobilă în Piața Sfântul Petru, iar medici voluntari le-au oferit îngrijire sărmanilor.
Papa le-a mulțumit tuturor celor prezenți și i-a cerut lui Dumnezeu să-i binecuvânteze pe ei și familiile lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS