Acasă Actualitate Papa Francisc a luat prânzul cu săracii

Papa Francisc a luat prânzul cu săracii

-

Papa Francisc a luat, ieri, prânzul cu 1.500 de persoane nevoiașe la Vatican. Așa cum a devenit o obișnuiţă, la 3 ani de la înființarea Zilei Mondiale a Săracilor, solicitată de Papa Francisc pentru a marca sfârșitul Jubileului extraordinar de milă.

Papa s-a alăturat oamenilor săraci și voluntarilor din Sala Paul VI. Meniul a conţinut lasagna, pui cu sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea.

Înainte de a-i invita la masă pe cei fără posibilităţi materiale, Suveranul Pontif a ţinut slujba de duminică în Piaţa Sfântul Petru. După ce a sărbătorit Liturghia pentru săraci din Bazilica Sf. Petru, în timpul căreia i-a descris „comoara Bisericii” și le-a spus credincioșilor „săracii ne facilitează accesul la cer”, Papa s-a adresat mulțimilor adunate în Piața Sf. Petru pentru rugăciunea lui Angelus și a vorbit despre statisticile privind sărăcia și indiferența dureroasă a societății.
Oaspeţii Papei au fost duşi la Vatican de membrii unor asociaţii care se ocupă zilnic de aceştia, potrivit www.vaticannews.va.
Săptămâna trecută a fost înființată o clinică mobilă în Piața Sfântul Petru, iar medici voluntari le-au oferit îngrijire sărmanilor.
Papa le-a mulțumit tuturor celor prezenți și i-a cerut lui Dumnezeu să-i binecuvânteze pe ei și familiile lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...