12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de mii de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate

Zeci de mii de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate

Potrivit Ministerului Muncii, 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform statisticii Casei Naţionale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie. Dintre acestea, unele ajung şi până la şase luni de întârziere, iar media întârzierilor este între una şi trei luni.

Gorjul printre judeţele care înregistrează întârzieri

Casa Judeţeană de Pensii Gorj

Raportat la numărul de pensionari din fiecare judeţ ale căror dosare de recalculare înregistrează întârzieri la nivelul lunii septembrie, primele cinci case de pensii sunt, în ordine: Sector 1, Alba, Gorj, Sector 3 şi Argeş. În videoconferinţa de sâmbătă Ministrul Violeta Alexandru le-a cerut directorilor de la casele de pensii să prezinte, până în prima săptămână din decembrie, o situaţie la zi, dar şi soluţii pentru rezolvarea problemelor.

Peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, în medie cu una-trei luni, dar în unele cazuri sunt întârzieri de până la şase luni, la nivelul lunii septembrie, potrivit Ministerului Muncii.

Ministrul vrea respectarea termenelor

“Niciun pensionar nu tebuie să se roage de casele județene de pensii să respecte legea și termenul de 45 de zile în soluționarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare și emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajații caselor județene de pensii și pensionari, trebuie să existe o comunicare clară și asumată astfel încât oamenii să aibă încredere că intituțiile responsabile soluționează cu celeritate fiecare dosar,” a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru se arată în comunicatul MMPS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS