15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdina Vălean va fi audiată astăzi în Parlamentului European pentru postul de comisar european

Adina Vălean va fi audiată astăzi în Parlamentului European pentru postul de comisar european

Europarlamentarul Adina Vălean, propusă de Guvernul Orban pentru funcția de comisar european pentru Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European. Marți, ea a fost audiată și în comisiile reunite pentru Afaceri europene ale Parlamentului României, primind aviz favorabil pentru ocuparea postului.

Potrivit calendarului transmis de Parlamentul European, cei trei comisari europeni desemnați de România, Franța și Ungaria vor fi audiați, joi, timp de trei ore fiecare, în comisiile de specialitate.

  • Adina Vălean va fi audiată, începând cu ora 13.00 (14.00, ora României), în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European.
  • Tot de la ora locală 13.00 (14.00, ora României), va fi audiat și comisarul desemnat pentru Piața internă, Thierry Breton (Franța), în Comisia pentru Industrie și Cercetare a PE.
  • De la ora 8.00 (9.00, ora României) va avea loc audierea lui Oliver Várhelyi (Ungaria), comisarul desemnat pentru Vecinătate și extindere, în Comisia pentru afaceri externe.

„Deputații europeni vor evalua dacă aceștia sunt calificați pentru a fi membri ai Colegiului Comisarilor, pentru a-și putea îndeplini sarcinile și pentru a pune în aplicare programul pe care Președintele ales Ursula von der Leyen l-a prezentat în plenul Parlamentului European în luna iulie”, potrivit unui anunț al Parlamentului European.

Marți, Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a dat aviz favorabil pentru numirea Adinei Vălean în funcția de comisar european. Tot marți, Adina Vălean a primit aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români, după ce a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului.
Votul în Parlamentul European pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiune plenară programată pe 27 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS