6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarna va cere un vot de încredere membrilor USR

Barna va cere un vot de încredere membrilor USR

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că, în urma rezultatului ”sub obiectiv” obţinut la alegerile prezidenţiale, va cere un vot de încredere membrilor partidului, iar, dacă nu îl va primi, va face un pas în spate.

„Voi cere un vot de încredere membrilor partidului şi e foarte normal să mă întorc la membri, aşa funcţionează democraţia în USR. Eu nu îmi dau demisia în momentul acesta, voi cere un vot de încredere membrilor. Colegii mei vor decide, aşa am făcut de fiecare dată când a fost un moment mai delicat în partid. (…) Ne doream mai mult, fără îndoială. Se putea mai mult? E greu de spus în contextul politic şi în contextul acţiunilor şi poziţiei preşedintelui Iohannis care a dat jos un guvern, deci avea o percepţie foarte bună în opinia publică.

Dincolo de asta, da, e un rezultat sub obiectiv, o să cer un vot de încredere colegilor. Dacă voi primi acest vot de încredere, mergem mai departe spre locale, este primul eşec şi mi s-ar părea o laşitate să îmi dau demisia pentru un rezultat care de fapt, în contextul dat, poate fi privit din două perspective. Dacă nu voi primi votul de încredere al colegilor mei din partid evident că voi face un pas în spate. E foarte simplu”, a spus Barna, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că decizia de a nu intra la guvernare după ce a căzut Guvernul Dăncilă a fost a Comitetului Politic al partidului, aproape în unanimitate, de aceea nu i se poate imputa lui personal.

„Au fost unul sau doi colegi care au zis – poate să ne mai gândim. Este o decizie pe care ne-am asumat-o ca partid, a avut un rezultat, e ca la fotbal, dai gol – eşti vedetă, nu dai gol – sunt critici”, a încheiat Barna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS