9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Anchetă disciplinară, după ce o tanara a murit la o lună după ce a născut

Anchetă disciplinară, după ce o tanara a murit la o lună după ce a născut

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat, sâmbătă, că urmează să se facă o anchetă disciplinară. El va analiza cazul tinerei de 19 ani din Brăila, care a decedat la o lună după ce a născut, pentru că a făcut septicemie din cauza unui rest de placentă uitat în uter după naştere.

„Colegiul Medicilor din Brăila va urma procedurile. Îşi va face singur dosarul său de sesizare şi va face şi o anchetă disciplinară asupra tuturor elementelor şi împrejurărilor care au dus la decesul acelei fete, pentru că decesul este fapta prejudiciabilă în sine, care trebuie cercetată ca şi cauzalitate”, a explicat Borcean, în cadrul unei conferinţe de presă, la Sibiu, potrivit Agerpres.

Nu poate afirma daca s-a gresit


El a precizat că nu poate afirma deocamdată dacă s-a greşit sau nu în acest caz.
„În niciun caz nu voi face astăzi, chiar dacă aş avea informaţiile toate pe care le-aş putea să le am dintr-un studiu aprofundat al dosarului. (…) Dar nu le am. Nu aş face astăzi, la trei – patru zile de la declanşarea anchetei, afirmaţii, pentru că ar însemna să mă antepronunţ pe o speţă pe care o voi judeca cândva. Într-un interval de timp, dosarul acela va ajunge pe masa instanţelor de disciplină ale Colegiului Medicilor. Si atunci, dacă eu, astăzi aş răspunde întrebărilor dumneavoastră că da sau nu, aş fi antepronunţat şi nu fac asta”, a spus Gheorghe Borcean.

Ambulanta a fost atacata cu pietre


Preşedintele Colegiului Medicilor a afirmat că este „grav” faptul că o ambulanţă a fost atacată cu pietre la Brăila.
„Absolut grav. Absolut grav. Adică, imaginaţi-vă ce ar fi dacă într-o ţară civilizată un proces într-o instanţă civilă sau penală nu se desfăşoară atât de repede cât ar vrea lumea din stradă. Si cineva ar ataca judecătorii sau instanţa aceea cu pietre la ieşirea din sediu, unde am fi?”, a adăugat Gheorghe Borcean.


Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, au făcut apel la calm.


O ambulanţă care transporta doi pacienţi la spital a fost atacată cu pietre, vineri noapte. Mai mulţi protestatari au atacat ambulanta cu pietre. Ei au fost revoltaţi de cazul tinerei de 19 ani din Brăila. Tanara a decedat la o lună după ce a născut. Se presupune că ar fi făcut septicemie din cauza unui rest de placentă uitat în uter după naştere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...