17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartelurile mexicane fac noi victime nevinovate

Cartelurile mexicane fac noi victime nevinovate

Aproximativ 12 persoane, printre care cel puţin şase copii şi mamele lor, şi-au pierdut viaţa în urma unui atac armat care a avut loc la graniţa dintre statele Chihuahuahua e Sonora, în apropiere de frontiera cu SUA. Poliţia locală crede că vinovate de masacru sunt cartelurile de droguri din zonă.

O duzină de mormoni americani, dintre care patru copii şi doi bebeluşi de şase luni, au fost omorâţi într-o amuscadă. Femeile se aflau împreună cu copiii în trei maşini care se îndreptau spre un aeroport din zonă când au fost atacate. Asupra lor s-a tras cu arme de foc, iar maşinile au fost incendiate, mulţi dintre ocupanţi arzând de vii.

Sângerosul masacru a avut loc în zona Rancho de la Mora, unde activează numeroşi traficanţi di droguri şi bande de criminali.

Numărul victimelor, necunoscut

Maşinile incendiate au fost găsite de rudele victimelor la câteva ore după atac, la depărtare unele de altele. Cei care au alertat comunitatea despre cele întâmplate au fost câţiva copii aflaţi în maşinile atacate care au reuşit să scape cu viaţă şi să se întoarcă acasă. Un alt copil despre care se ştie că a supravieţuit este dat dispărut.

Procurorul general al statului Chihuahuahua, Cesar Augusto Peniche, a declarat că nu se cunoaşte încă numărul exact al victimelor.

Persoanele care şi-au pierdut viaţa în acest atac aparţin unei comunităţi de mormoni de origine americană care a părăsit Statele Unite în secolul al XIX-lea pentru a scăpa de persecuţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS