14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe locuri de muncă şi-au căutat românii în octombrie

Ce locuri de muncă şi-au căutat românii în octombrie

Locurile de muncă din domeniile financiar-contabilitate, inginerie şi medical & pharma au ocupat, în octombrie, primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români pe una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu peste 80.000 de accesări.

Astfel, conform unei analize BestJobs, interesul candidaţilor de a-şi schimba jobul s-a menţinut la acelaşi nivel cu luna anterioară, în timp ce volumul total de aplicări pentru un alt job a crescut doar cu 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Realizatorii cercetării menţionează că surpriza lunii octombrie vine din domeniul resurse umane, unde angajaţii specializaţi au înregistrat peste 21.000 de căutări de joburi, fiind mai preocupaţi de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum transport sau vânzări, al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an.

Cele mai căutate locuri de muncă

La nivelul lunii octombrie, posturile din financiar-contabilitate, inginerie şi medical & pharma s-au clasat pe primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, cu peste 80.000 de căutări, în total. Alte domenii ce au înregistrat un număr mare de candidaţi care şi-au căutat joburi sunt: Transport – cu peste 20.000 de căutări, Vânzări (peste 15.000) şi Juridic (peste 13.000).

Cel mai dorit loc de muncă, în luna octombrie, cu aproape 1.000 de aplicanţi, a fost cel de director de fabrică pentru o companie românească din vestul ţării, care oferea un salariu de peste 6.000 de euro brut. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS