9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Traian Băsescu l-a reevaluat pe Ludovic Orban

Traian Băsescu l-a reevaluat pe Ludovic Orban

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că Ludovic Orban s-a maturizat politic și se declară impresionat de exactitatea estimării făcute de liderul liberal în ceea ce privește numărul de voturi de la moțiunea de cenzură.

„Nu o să-i mai spun Sică Mandolină“, a menționat râzând Traian Băsescu, aluzie la porecla pusă liderului liberal cu mai mulți ani în urmă.

„Eu am fost oarecum sceptic când spunea el am 237 de voturi. Și a avut 238. Nu îi fac un compliment lui Orban, pe care l-am avut viceprimar în București, nu am avut o relație fericită, dar nici ostilă. Însă, exactitatea cu care a știut să spună cifra care va fi la moțiune a fost impresionantă. Și primul mare gest de maturitate a lui Orban. Nu o să-i mai spun Sică Mandolină de-acuma. Îi spun Ludovic Orban. A avut o predicție foarte exactă, la un vot diferență“, a declarat, într-un interviu la Digi 24, fostul președinte Traian Băsescu. „Ceea ce parcă m-ar face să am oarecare încredere dacă el spune: o să rezolv problema (noului guvern – n.r.)“, a adăugat Traian Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis, când l-a instalat pe Ludovic Orban premier desemnat, i-a spus: „Te-am numit și-acum zboară, șoimu’ tatii, şi fă-ţi majoritate!“ a mai declarat Traian Băsescu. Totuși, fostul președinte nu crede că Ludovic Orban a fost „sacrificat” de Klaus Iohannis, doar că „i-a dat o misiune imposibilă”.

„Orban, totuși, a acceptat-o, având experiența reușitei dărâmării guvernului, și cred că aici va juca, pentru că el și-a creat într-un fel sau altul o relație de încredere cu cei cu care a construit căderea guvernului Dăncilă”, a remarcat Traian Băsescu.

„Tăriceanu o să vină cum e chemat, că asta e soarta lui“

Acesta crede că singura variantă să treacă guvernul ar fi ca Ludovic Orban să reușească să obțină, ca și la moțiunea de cenzură, sprijinul Pro România și ALDE. „Singura variantă e să-i aducă înapoi pe Ponta, pe… Tăriceanu vine, dar își mai plimbă fizicul de manechin, știi, prin presă, Tăriceanu o să vină cum e chemat, că asta e soarta lui. (…) Primește funcții”, a spus Băsescu.

Fostul șef al statului mai crede că ALDE se va retopi în PNL. Întrebat dacă această absorbție se va face cu tot cu liderul Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu a spus: „Poate că e timpul Tăriceanu să aștepte să se ocupe de altceva. Poate i-a venit timpul. E de-o seamă cu mine. Să aștepte alegerile următoare (europarlamentare – n.r.)”.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...