23.4 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Peste 80 de primării, „cadorisite“ de Guvernul Dăncilă pe final de mandat

Peste 80 de primării, „cadorisite“ de Guvernul Dăncilă pe final de mandat

Mai mult de 80 de primari nu-și mai fac griji pe final de an, primind la ultima alocare prin hotărâre de guvern, de luni, 14 octombrie 2019, bani pentru funcționare, plata salariilor asistenților personali sau facturi restante către constructori.

Deși semne de probleme în toată țara cu asigurarea fondurilor necesare funcționării până la sfârșitul anului au fost încă de la întocmirea bugetului, guvernanții i-au ținut pe primari cu sufletul la gură până acum, în posibil ultima ședință a guvernului Dăncilă, în care au acordat sumele cerute de primari.

Alocarea s-a făcut luni, 14 octombrie 2019, din sume defalcate din TVA și impozitul pe venit, pe lista norocoșilor fiind 84 de primari (din totalul de 112), chiar dacă sumele nu sunt fabuloase, variind între 31.000 de lei (Primăria Băbiciu) și 3,7 milioane de lei (Primăria Slatina), cele mai multe fiind între 100.000 și 300.000 de lei.

Primarii și-au arătat nemulțumirea încă din primăvară, când la construcția bugetului au constatat că sarcina asigurării cheltuielilor cu asistenții personali ai persoanelor încadrate în grad de handicap le revine lor, nemaifiind sume virate de la centru.

S-a motivat atunci că acest tip de cheltuială variază în mod neprevăzut, pentru că permanent se pun în plată noi dosare, prin urmare ar fi greu de prins în buget suma exactă.

Pe de altă parte, au acuzat alți primari, îndeosebi cei din opoziție, sunt primării în care schemele de personal au crescut în ultimii ani și unde și nivelul salariilor este amețitor, fiind în general primării care au stat, dintotdeauna, cu mâna întinsă la șefii consiliilor județene sau la guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce averi au oamenii care conduc Craiova

Consilierii municipali și principalii directori din primărie...

ȘTIRI GdS

China emite o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

Autorităţile chineze au emis un avertisment cu privire la ciumabubonică şi au interzis consumul anumitor animale după ce un caz suspect a fost...

Accident mortal în Ialomița între un autocar și o...

Un autocar în care se aflau pasageri a fost implicat luni dimineața într-un accident de circulație produs pe DJ 201, între localitățile...

Scandal cu geamuri sparte între două familii de romi...

Mascații gorjeni au intervenit duminică pentru a aplana un scandal izbucnit între două familii de rromi din localitatea Peșteana Jiu.

India, locul 3 în topul țărilor cu cele mai...

India a raportat, duminică, aproape 24.000 de noi cazuri de COVID-19 şi a devenit a treia ţară din lume în privinţa numărului...

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN 7

Inspectoratul de Poliție Județean a anuțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 7, pentru efectuarea de lucrări. Restricțiile de...

Un doljean a intrat cu autoturismul într-un stâlp de...

Un doljean de 24 de ani a fost rănit, în această dimineață, după ce mașina în care se afla a intrat într-un...