Acasă Actualitate Japonia: Bilanțul taifunului Hagibis-cel puțin 70 de morţi

Japonia: Bilanțul taifunului Hagibis-cel puțin 70 de morţi

-

Operaţiunile de salvare continuă în Japonia în urma taifunului Hagibis. Sub ameninţarea unor noi ploi, echipele de intervenţie fac eforturi uriaşe ca numărul victimelor să nu mai crească. Potrivit unui nou bilanţ, cel puţin 70 de persoane şi-au pierdut viaţa, 200 au fost rănite şi zeci de mii de case inundate.
Una dintre operaţiunile de salvare s-a transformat într-o tragedie după ce o femeie în vârstă a căzut de la o înălţime de 40 de metri în timp ce era evacuată cu un elicopter.
Autorităţile nipone şi-au cerut scuze public pentru cele întâmplate. Peste o sută de mii de salvatori au fost mobilizaţi în regiunea devastată.

Însoţit de rafale de vânt de 200 kilometri pe oră, taifunul a lovit în weekend centrul şi estul Japoniei, fiind cea mai puternică furtună din ultimii 60 de ani.
Bilanțul taifunului Hagibis care a lovit Japonia și a provocat inundații și alunecări de teren a ajuns la 70 de morți, potrivit unei noi statistici prezentate marți de către televiziunea publică niponă, NHK.

Potrivit informațiilor prezentate de televiziunea japoneză, 15 persoane sunt încă date dispărute, iar peste 100.000 de membri ai forțelor de intervenție, dar și voluntari, intervin în zonele afectate de inundații și de alunecările de teren.
Agenția Meteorologică din Japonia a emis avertizări de ploi puternice pentru 13 prefecturi japoneze, inclusiv Tokyo, Fukushima și Shizuoka.
Taifunul a cauzat zeci de alunecări de teren în 15 prefecturi din Japonia, a informat Guvernul.
Aproximativ 100.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

Liberalii vor Corpul de Control al premierului la SJU Craiova

Liberalii doljeni acuză autorităţile judeţene că nu se preocupă de soarta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Într-o conferinţă de presă susţinută duminică,...