31 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Mensa România a pornit din nou în căutarea craiovenilor cu minţi strălucite

Mensa România a pornit din nou în căutarea craiovenilor cu minţi strălucite

Mensa, organizaţia celor mai deştepte persoane din lume, revine în Craiova pentru a descoperi minţi strălucite, adică acele persoane care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni.

Craiovenii interesaţi să îşi testeze IQ-ul trebuie să se prezinte în 19 octombrie, la ora 11, la Universitatea din Craiova.

Înscrierea se face online, la adresa https://mensa-romania.ro/inside/enroll/enrolled/new . Vârsta minimă a participanților este de 11 ani. Data limită pentru înscriere: 17 octombrie 2019, ora 23:59. Sesiunea va fi administrată de un proctor acreditat MENSA și folosește formulare de testare standardizate, elaborate de psihologii MENSA.

Rezultatele testării sunt recunoscute la nivel internațional. Testul este de tip „culture fair”, bazat exclusiv pe imagini și diagrame. Formularul pentru adulți (cu vârsta de peste 16 ani) conține 45 de întrebări, la care candidatul trebuie să răspundă în 20 de minute. Cel pentru copii (vârste cuprinse între 11 și 16 ani) are 25 de întrebări, iar timpul alocat răspunsurilor este de 15 minute.

Candidații care obțin un rezultat ce îi plasează între cele mai inteligente 2% persoane raportat la totalul populației vor primi o dovadă oficială a eligibilității și vor fi invitați să se înscrie în MENSA România.

Ce este Mensa?

Organizaţia Mensa a fost fondată la Oxford şi are menirea să descopere cele mai inteligente minţi din lume, dar şi să le pună în legătură. Singurul criteriu de intrare în organizaţie este coeficientul de inteligenţă.

MENSA are trei scopuri principale declarate:

  1. să identifice și să cultive inteligența umană în folosul umanității;
  2. să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței;
  3. să promoveze oportunități intelectuale și sociale stimulante pentru membrii săi.

MENSA România organizează cel puțin două întâlniri anuale pentru toți membrii săi. Grupurile locale organizează întâlniri lunare sau săptămânale. Unele întâlniri sunt pentru „un pahar de vorbă”, altele sunt întâlniri specifice SIG-urilor (Special Interest Group) unde se pot desfășura jocuri, evenimente și conferințe specifice sau se pot purta discuții privitoare la un anumit domeniu de activitate.

MENSA România are aproximativ 900 de membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...