10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMensa România a pornit din nou în căutarea craiovenilor cu minţi strălucite

Mensa România a pornit din nou în căutarea craiovenilor cu minţi strălucite

Mensa, organizaţia celor mai deştepte persoane din lume, revine în Craiova pentru a descoperi minţi strălucite, adică acele persoane care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni.

Craiovenii interesaţi să îşi testeze IQ-ul trebuie să se prezinte în 19 octombrie, la ora 11, la Universitatea din Craiova.

Înscrierea se face online, la adresa https://mensa-romania.ro/inside/enroll/enrolled/new . Vârsta minimă a participanților este de 11 ani. Data limită pentru înscriere: 17 octombrie 2019, ora 23:59. Sesiunea va fi administrată de un proctor acreditat MENSA și folosește formulare de testare standardizate, elaborate de psihologii MENSA.

Rezultatele testării sunt recunoscute la nivel internațional. Testul este de tip „culture fair”, bazat exclusiv pe imagini și diagrame. Formularul pentru adulți (cu vârsta de peste 16 ani) conține 45 de întrebări, la care candidatul trebuie să răspundă în 20 de minute. Cel pentru copii (vârste cuprinse între 11 și 16 ani) are 25 de întrebări, iar timpul alocat răspunsurilor este de 15 minute.

Candidații care obțin un rezultat ce îi plasează între cele mai inteligente 2% persoane raportat la totalul populației vor primi o dovadă oficială a eligibilității și vor fi invitați să se înscrie în MENSA România.

Ce este Mensa?

Organizaţia Mensa a fost fondată la Oxford şi are menirea să descopere cele mai inteligente minţi din lume, dar şi să le pună în legătură. Singurul criteriu de intrare în organizaţie este coeficientul de inteligenţă.

MENSA are trei scopuri principale declarate:

  1. să identifice și să cultive inteligența umană în folosul umanității;
  2. să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței;
  3. să promoveze oportunități intelectuale și sociale stimulante pentru membrii săi.

MENSA România organizează cel puțin două întâlniri anuale pentru toți membrii săi. Grupurile locale organizează întâlniri lunare sau săptămânale. Unele întâlniri sunt pentru „un pahar de vorbă”, altele sunt întâlniri specifice SIG-urilor (Special Interest Group) unde se pot desfășura jocuri, evenimente și conferințe specifice sau se pot purta discuții privitoare la un anumit domeniu de activitate.

MENSA România are aproximativ 900 de membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS