20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSchimbare de strategie la varful Boeing

Schimbare de strategie la varful Boeing

Boeing i-a retras directorului executiv, Dennis Muilenburg, titlul său de preşedinte. Anuntul a fost facut vineri, la doar câteva ore după ce au fost reanalizate problemele aeronavelor 737 MAX, transmite Reuters.

Este o schimbare de strategie neaşteptată anunţată de producătorul de aeronave din SUA, transmite Mediafax.

Separarea rolurilor a fost cel mai recent pas pe care Consiliul l-a făcut în ultimele săptămâni. Separarea îi va permite lui Muilenburg să se „concentreze maxim” pe operaţiunile zilnice de direcţionare. A fost facut pasul pentru a îmbunătăţi supravegherea executivă a departamentului de inginerie şi al operaţiunilor industriale.

Directorul principal David Calhoun, director general la Blackstone Group, va prelua funcţia de preşedinte, a declarat Boeing în anunţul său. Acesta a fost transmis vineri după-amiază, fără avertisment.

Boeing 737 MAX are interdictie de zbor in martie

Potrivit anunţului, consiliul de administraţie a avut „încredere deplină” în Muilenburg, care va păstra funcţia de vârf şi va rămâne în consiliu, mai transmite Mediafax.

Decizia a venit în timp ce Boeing se luptă să-şi pună în funcţiune cel mai bine vândut avion. Este vorba despre Boeing 737 MAX. Are interdicţie de a funcţiona din martie. Interdictia a provocată de cele două accidente care au ucis un total de 346 de persoane în Etiopia şi Indonezia.

Productia de aparate de zbor Boeing ar putea să înceteze, după ce compania a suferit cea mai mare pierdere trimestrială a sa. Informatia a fost data publicitatii în urma celor două accidente fatale.

Boeing a pierdut 2,9 miliarde de dolari în lunile mai, iunie si iulie, dupa incidentele aviatice. Si dupa interdictia de zbor a aeronavelor. In timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut încasa un profit de 2,2 miliarde dolari. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS