18.5 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Mandatul Ursulei vor der Leyen, blocat momentan la CE

Mandatul Ursulei vor der Leyen, blocat momentan la CE

Noua echipă a Comisiei Europene (CE) își va începe, cel mai probabil, mandatul la iarnă. Amanarea apare din cauza respingerii mai multor comisari. Începerea mandatului noii echipe a Comisiei Europene va fi cel mai probabil amânată până la 1 decembrie.

Intarzierea ar aparea din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria şi Franţa, a declarat sâmbătă David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, potrivit Digi24. Romaniei i-a fost respins si cel de-al doilea candidat.

Este nevoie de comisari din partea Romaniei, Ungariei si Frantei

„Parlamentul UE este angajat într-un mecanism transparent, dar acum sigur că vor fi propuşi alţi trei comisari de către România, Ungaria şi Franţa. Vom iniţia în Parlament examinarea candidaturilor. Cred că poate că nu va mai fi posibil să respectăm data de 1 noiembrie. Am merge spre 1 decembrie”, a declarat David Sassoli.

„Acum, dacă se ajunge la desemnarea altor trei comisari şi la un mecanism de evaluare a intereselor financiare. Apoi la audieri în Parlament. Nu se întâmplă nimic dacă se amână procedura câteva săptămâni”, a precizat președintele Parlamentului European.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,a respins si a doua propunere a Romaniei pentru postul de comisar european. Este vorba de Dan Nica. Aceasta s-a intamplat după ce candidatura Rovanei Plumb a fost, inițial, respinsă la vot, din motive de integritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...