10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMandatul Ursulei vor der Leyen, blocat momentan la CE

Mandatul Ursulei vor der Leyen, blocat momentan la CE

Noua echipă a Comisiei Europene (CE) își va începe, cel mai probabil, mandatul la iarnă. Amanarea apare din cauza respingerii mai multor comisari. Începerea mandatului noii echipe a Comisiei Europene va fi cel mai probabil amânată până la 1 decembrie.

Intarzierea ar aparea din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria şi Franţa, a declarat sâmbătă David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, potrivit Digi24. Romaniei i-a fost respins si cel de-al doilea candidat.

Este nevoie de comisari din partea Romaniei, Ungariei si Frantei

„Parlamentul UE este angajat într-un mecanism transparent, dar acum sigur că vor fi propuşi alţi trei comisari de către România, Ungaria şi Franţa. Vom iniţia în Parlament examinarea candidaturilor. Cred că poate că nu va mai fi posibil să respectăm data de 1 noiembrie. Am merge spre 1 decembrie”, a declarat David Sassoli.

„Acum, dacă se ajunge la desemnarea altor trei comisari şi la un mecanism de evaluare a intereselor financiare. Apoi la audieri în Parlament. Nu se întâmplă nimic dacă se amână procedura câteva săptămâni”, a precizat președintele Parlamentului European.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,a respins si a doua propunere a Romaniei pentru postul de comisar european. Este vorba de Dan Nica. Aceasta s-a intamplat după ce candidatura Rovanei Plumb a fost, inițial, respinsă la vot, din motive de integritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS