17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Vreme călduroasă la mijloc de octombrie

Vreme călduroasă la mijloc de octombrie


Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vremea va fi călduroasă la acest sfârşit de săptămână.

Vineri

Valorile termice vor marca o scădere în regiunile sudice şi estice. Acestea se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, în timp ce în restul teritoriului vor fi uşor mai mici.
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ziua şi izolat ploi slabe, cu precădere la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. Va fi mai frig în estul Transilvaniei, dar temperaturile vor fi uşor mai ridicate pe litoral. În zonele joase, izolat va fi ceaţã.

Sâmbătă

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor. Valorile termice vor fi apropiate şi local chiar peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.
Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade. Minimele vor fi între 3 şi 15 grade, local mai scăzute în Transilvania, spre -5 grade în depresiunile din estul regiunii. Aici se va produce brumă.
Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă.

Duminică

Valorile termice vor continua sã crească, astfel cã vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru aceastã datã din an în cea mai mare parte a ţãrii.
Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime între -2…0 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 14…15 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.
Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, în special din sud şi est, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

ȘTIRI GdS

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.

România, în fruntea tărilor UE cu cele mai multe...

INS a publicat, astăzi, datele privind accidentele rutiere pe 2019. În România au avut loc anul trecut 31.146 accidente de circulație...

Coronavirus în lume: Brazilia a devenit a doua țară...

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a depășit pragul de 6,7 milioane, la nivel mondial, din acestea aproape jumătate reprezentând pacienți care...

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

Atacatorii din Rovine, la judecată

Atacatorii din Rovine, la judecată.