6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiroul Electoral Central s-a încurcat la numărătoarea semnăturilor

Biroul Electoral Central s-a încurcat la numărătoarea semnăturilor

Candidat la alegerile prezidențial de anul acesta, Bobby Păunescu reclamă o serie de nereguli la nivelul Biroului Electoral Central(BEC). Astfel, deși Dosarul de candidatură conține listele cu 243.000 de susținători, BEC a transmis, pe baza informațiilor transmise de numărătorii auxiliari de semnături, că sunt doar 177.556.

“Neregulile în activitatea personalul tehnic auxiliar AEP, de analiză a candidaturii depuse de către Bobby Păunescu pentru alegerile prezidențiale, au condus la aprobarea de către Biroul Electoral Central (BEC) a unor date total nereale, în legatură cu documentația depusă în susținerea candidaturii și implicit respingerea acestei candidaturi”, se arată in comunicatul Biroului de campanie al candidatului.

Biroul Electoral Central s-a încurcat la numărătoarea semnăturilor

Într-o conferință de presă ținută ieri în fața sediului BEC, Bobby Păunescu a explicat că semnăturile au fost verificat în mod netransparent.

”Metoda prin care s-a făcut verificarea, numărarea, absolut orice legat de aceste semnături, s-a făcut într-un mod netransparent. Noi am fost ținuți jos, la parter, iar toți ceilalți erau la etaj, unii erau invitați în camere – cum prevede legea – alături de echipele respective, să vadă câte semnături sunt. Noi am cerut treaba asta de mai multe ori, ni s-a spus că este ilegal. Ulterior, interesându-ne, am aflat că este legal. Sper ca toată povestea asta să se reglementeze. Ne-am intersat și este vorba despre personalul auxiliar BEC, cei care culeg aceste informații și le dau judecătorilor pentru ca ei să ia decizia”, a precizat Bobby Păunescu .

”Vom lupta cu acest sistem mafiot!”

Unde au dispărut semnăturile? Se pare că între parter și etaj, mai spune Bobby Păunescu. ”Noi am dus toate cutiile cu listele de sămnături înăuntru. Peste 243.000 de semnaturi, pe care le luaseră sus deja. Mai erau 20.000 jos. 15.000, să nu exagerez… La 11.30 a început procedura asta de a aduce cutiile astea sus, iar la ora 12.02 au spus: stop, se închide aici. Nu mai aveți voie să băgați nimic. Acele cutii de jos nu au vrut sub nici o formă să le ia înăutru, deși procesul de aducere a acestor documente începuse înainte de ora 12.00. Iar procesul nu a fost îngreunat din vina noastră”, a mai declarat Bobby Paunescu.

Păunescu a mai subliniat că “împreună cu asociațiile și organizațiile pe care le conduc și din care fac parte ne vom lupta cu acest sistem mafiot. În primul rând, vom lupta pentru fiecare român care vrea sa facă ceva pentru țara lui, care mai crede în România. Eu încă mai cred în România, eu încă mai cred că ei, și mă refer la cei care blochează cursul normal al unei candidaturi, nu reprezintă majoritatea, nu ne reprezintă pe noi, cei care vrem să facem ceva pentru viitorul nostru, al dumneavoastră, al copiilor dumneavoastră“.

SursaBEC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS