16.7 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAtacurile anti-LGBT sunt în creștere în Germania

Atacurile anti-LGBT sunt în creștere în Germania

Numărul infracţiunilor anti-LGBT din Germania, în ultimii ani sunt în creştere, anunţă Ministerul de Interne. Figurile politice germane insistă că este nevoie de mai multe eforturi pentru a combate această tendință, scrie DW.

Potrivit unor date guvernamentale publicate joi, în 2013, poliția a înregistrat 50 de atacuri la adresa celor din comunitate, iar numărul a crescut la 97 în 2018. În prima jumătate a anului 2019, au avut loc deja 59 de atacuri de acest fel.

Această statistică reprezintă o oglindire a problemelor sociale în ceea ce privește minoritățile , susţine Doris Achelwilm, politician de stânga, care a cerut guvernului să ia mult mai în serios situația. „Creșterea violenței nu este o coincidență”, a adăugat ea. „Apare dintr-un climat social care pune minoritățile sub presiune și care le amenință în feluri noi”.

Purtătorul de cuvânt al asociației Lesbian and Gay Association (LSVD), Helmut Metzner, a declarat că datele recente reprezintă doar o parte a infracțiunilor comise și că nu toate sunt raportate.

În ultima variantă a Gay Travel Index (GTI), Germania a ajuns de pe locul 3 pe locul 23, iar motivul pare să fie tocmai creșterea acestor atacuri, potrivit lui Leander Milbrecht, din partea ghidului turistic Spartacus.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS