11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurişti sechestraţi în hotel, în urma falimentului companiei Thomas Cook

Turişti sechestraţi în hotel, în urma falimentului companiei Thomas Cook

Negocierile prin care se încerca salvarea celei mai vechi firme de turism din lume au eşuat, astfel compania Thomas Cook şi-a anunţat duminică falimentul. 9.000 de angajaţi şi-au pierdut locul de muncă, iar unii truişti au fost sechestraţi într-un hotel.

Autoritatea de aviație a anunțat luni, la ora 2 dimineața, că cea mai veche companie de vacanțe din lume a intrat în administrare specială și că toate zborurile și rezervările au fost anulate, potrivit The Guardian.

Peter Fankhauser, directorul executiv al Thomas Cook, a declarat că regretă profund falimentul și și-a prezentat scuze milioanelor de clienți și miilor de angajați.

Turişti sechestraţi de agenţii de securitate ai unui hotel

Clienții unui hotel din Tunisia spun că au fost sechestrați de agenții de securitate ai unui hotel, executivii respectivului hotel dorind plata unei garanții că își va primi banii pe vacanțele turiștilor. În final, disputa a fost rezolvată, iar turiștii au fost lăsați să plece.

Thomas Cook (1808-1892) este considerat „parintele turismului” din istoria turismului organizat deoarece, el a fost primul care a conceput un produs integrat.

Mike Churcher, un pensionar în vârstă de 63 de ani, care se află în prezent într-o vacanță luată prin intermedul Thomas Cook, împreună cu soția sa și fiul în vârstă de 22 de ani, în Antalya, Turcia, a declarat că se teme că va fi dat afară din hotel. El a declarat pentru The Guardian: „Nu există niciun fel de informații despre ce se întâmplă. Stăm în așteptare. Nu credem că au fost plătite camerele pentru vacanța noastră [de către Thomas Cook], așa că suntem îngrijorați că ne pot da oricând afară din hotel”.
Bryan Ferriman, în vârstă de 82 de ani, care se află pe insula greacă Leros împreună cu soția sa, e la fel de îngrijorat. „Aveam programat un zbor de la Kos la Birmingham joi seara târziu. Am încercat să-i trimit un e-mail companiei Thomas Cook, dar este imposibil, iar telefonul este pur și simplu inutil”.

Cea mai mare operaţiune de repatriere din Marea Britanie

Guvernul și ACA au declanșat cea mai mare operațiune de repatriere din Marea Britanie, denumită „Operațiunea Matterhorn”. Potrivit The Guardian, în operațiunile de repatriere, care vor avea loc până în 6 octombrie, și care ar putea costa circa 150 de milioane de lire, vor fi utilizate avioanele British Airways și easyJet.


Ministrul de Externe, Dominic Raab, i-a asigurat duminică pe cei aflați în vacanță că nu vor rămâne blocați în străinătate și că guvernul britanic se va ocupa de repatrierea lor.

Întâlnirea dintre executivii companiei de turism și reprezentanții acționarilor (cel mai mare acționar al firmei fiind conglomeratul chinez Fosun), desfășurată timp de 11 ore la sediul unei firme de avocatură din centrul Londrei nu s-a soldat cu niciun rezultat.

Tour-operatorii plătesc de regulă hotelurile la 90 de zile după plecarea oaspeților, astfel încât hotelierii sunt îngrijorați acum că nu își vor mai vedea banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS