Acasă Actualitate Dăncilă s-a fotografiat cu două fetițe în fața unei arme de asalt

Dăncilă s-a fotografiat cu două fetițe în fața unei arme de asalt

-

Premierul Viorica Dăncilă s-a fotografiat cu două fetițe în fața unei arme de asalt în timpul vizitei pe care a efectuat-o ieri în orașul Cugir, potrivit Alba24.ro.

Premierul a participat la festivalul ”Toamna Cugireană”, unde, într-o sală din Casa de Cultură, fabrica de arme din oraș a expus cele mai reprezentative arme pe care le produce.

Acolo, Dăncilă și-a făcut fotografii, în fața unei puști de asalt, cu două fetițe bucuroase de o fotografie cu premierul. Liderul PSD a și discutat cu copiii, care și-au făcut selfie cu ea în fața armei.

Armă, omologată- Nato

Directorul Fabricii de Arme a menţionat că societatea produce o gamă de produse militare şi una de produse civile, subliniind că speră ca până la finele acestui an să fie omologată arma tip NATO de calibru 5,56X45 de milimetri.


„Sperăm ca după ce o omologăm şi trecem de toate probele cu Armata, vom reuşi să o vindem şi Armatei Române”, a spus acesta.

El a precizat că speră ca arma să poată fi produsă în serie. „În primul rând, trebuie să încurajăm producţia de armament şi Armata Română prima dată să ia de la noi”, a spus Viorica Dăncilă.

Fabrica produce pentru americani

Fabrica de Arme produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar, aici se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.
Încă din 2011, conducerea societăţii de atunci vorbea despre încheierea unui acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza unui program naţional privind realizarea produsului „Arma de asalt calibrul 5,56 mm X 45 cu muniţia aferentă”. Noua armă, un AKM îmbunătăţit, cu un alt design şi alte configuraţii, ambidextru, cu un sistem de adaptare pe toată arma – cu lunetă, cu lanternă – urma să fie produsă la Cugir, se spunea atunci, în câteva zeci de mii de astfel de exemplare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Evitați compania celor care vă caută doar când au nevoie. Se prefigurează discuții, călătorii diverse și multă forfotă mentală. Ordonați-vă treburile...

Sfecla roşie, alimentul-minune al toamnei

Beneficiile sfeclei pentru sănătate au fost descoperite încă din antichitate, însă la început sfecla era utilizată doar pentru frunzele ei. Astăzi, numeroase...