5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe reia procesul lui Darius Vâlcov la Curtea Supremă

Se reia procesul lui Darius Vâlcov la Curtea Supremă

Procesul lui Darius Vâlcov se reia marți la Curtea Supremă, după ce în primă instanţă a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Acesta este cel de-al treilea dosar al lui Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă.

Fostul ministru este acuzat că a primit mită 2,1 milioane de lei în 2013 pentru un contract de izolare termică a 131 de blocuri din Slatina.
Decizia de condamnare a lui Vâlcov a fost data în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an redactarea motivării sentinței.

Potrivit deciziei instanţei de fond, Darius Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

În același dosar, Minel Prina, fost primar la Slatina, a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petrut Sușală, fost șofer al lui Darius Valcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani și 6 luni cu executare.

Decizia a fost atacată atât de către DNA, cât și de Valcov și ceilalți inculpați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS