6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO fată de 10 ani a murit din cauza amibei care devorează creierul

O fată de 10 ani a murit din cauza amibei care devorează creierul

O fată de 10 ani, din Texas, a murit din cauza unei amibe care devorează creierul după ce a înotat în râul Brazos, potrivit CBS News.

Lily Mae Avant a murit luni devreme, după ce a fost internată la Spitalul de Copii Cook din Fort Worth, săptămâna trecută.
Oficialii cred că Lily a contractat amiba care macină creierul după ce a înotat în râul Brazos în weekendul Zilei Muncii. După ce a înotat în râu, Lily a prezentat, pe 8 septembrie, dureri mari de cap și febră.
Medicii de la Cook Children au stabilit că suferă de meningoencefalită amibică primară (PAM). Aceasta este o infecție la creier provocată de amiba Naegleria fowleri, potrivit CBS Dallas/ Fort Worth.

Declaraţia familiei

„Medicii ne-au spus că nu pot face nimic pentru ea și că au epuizat toate resursele datorită faptului că aceasta este o boală fatală”, a declarat pentru KWTX mătușa lui Lily, Crystal Warren. „De ce s-a întâmplat cu ea când erau atât de mulți oameni în aceleași ape în aceleași zile. Nu înțelegem de ce a fost ea.”
Lily a urmat Școala Elementară Valley Mills. Colegii de clasă din Whitney Texas au observat vineri două momente de tăcere.
„Frumoasa noastră fetiţă este (…) în braţele lui Iisus”, a scris familia, luni, într-un grup de Facebook creat după îmbolnăvirea ei.

Ce este această amibă?

Amiba Naegleria fowleri preferă apele dulci şi calde ale lacurilor şi râurilor, dar şi izvoarele geotermale şi piscinele insalubre.
”Amiba este prezentă în cursurile de apă dulce din Texas şi în alte locuri din Statele Unite. Cazurile sunt extrem de rare, deşi milioane de oameni înoată în lacuri şi râuri în fiecare an”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Chris Van Deusen.

Această amibă pătrunde în nări şi ajunge apoi la creier, provocând migrene severe, hipertermie, probleme la nivelul gâtului şi vărsături, vertij, letargie, confuzie şi halucinaţii.
Naegleria fowleri este frecvent întâlnită în statele din sudul Statelor Unite ale Americii în lunile călduroase de vară. Cu toate acestea, recent a fost găsită și a provocat infecții în unele state din nord. În timp ce infecția este rară, oamenii ar trebui să fie conștienți de riscul de nivel scăzut în timp ce înoată în lacuri cu apă dulce, râuri și izvoare termale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS