Acasă Actualitate Adina Florea la a cincea încercare de validare ca şef

Adina Florea la a cincea încercare de validare ca şef

-

Adina Florea se află astăzi la a cincea încercare de validare ca şef al Secției speciale de anchetare a magistratilor. Ultimele patru ședințe pe această temă au fost boicotate. 7 membri ai CSM au cerut public amânarea tuturor discuțiilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.
Documentele cer desfiintarea Sectiei speciale de investigare a magistratilor, vazuta ca un instrument de presiune si intimidare.

Funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat și a preluat postul de judecător al Curții Constituționale Române, la propunerea PSD.

Propusă de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader pentru conducerea DNA dar refuzată de presedintele Klaus Iohannis, Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj la concursul pentru şefia secţiei speciale.

Un alt candidat, Bogdan Pîrlog a cerut invalidarea concursului. Procurorul militar care a deschis dosarul privind violențele din 10 august a susținut că „întreaga procedură a fost neserioasă și părtinitoare, candidatul declarat câştigător fiind decis anterior după criterii străine interesului justiţiei”.

La aceasta ședință a CSM va lua parte noul președinte al instanței supreme, judecătoarea Corina Corbu, în calitate de membru de drept al CSM. Ea a preluat funcția de președinte al instanței supreme în 14 septembrie, fiind contestată însă de asociația Forumul Judecătorilor, care a cerut în instanță anularea deciziei Secției pentru Judecători de numire a acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS