Acasă Actualitate Adina Florea la a cincea încercare de validare ca şef

Adina Florea la a cincea încercare de validare ca şef

-

Adina Florea se află astăzi la a cincea încercare de validare ca şef al Secției speciale de anchetare a magistratilor. Ultimele patru ședințe pe această temă au fost boicotate. 7 membri ai CSM au cerut public amânarea tuturor discuțiilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.
Documentele cer desfiintarea Sectiei speciale de investigare a magistratilor, vazuta ca un instrument de presiune si intimidare.

Funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat și a preluat postul de judecător al Curții Constituționale Române, la propunerea PSD.

Propusă de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader pentru conducerea DNA dar refuzată de presedintele Klaus Iohannis, Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj la concursul pentru şefia secţiei speciale.

Un alt candidat, Bogdan Pîrlog a cerut invalidarea concursului. Procurorul militar care a deschis dosarul privind violențele din 10 august a susținut că „întreaga procedură a fost neserioasă și părtinitoare, candidatul declarat câştigător fiind decis anterior după criterii străine interesului justiţiei”.

La aceasta ședință a CSM va lua parte noul președinte al instanței supreme, judecătoarea Corina Corbu, în calitate de membru de drept al CSM. Ea a preluat funcția de președinte al instanței supreme în 14 septembrie, fiind contestată însă de asociația Forumul Judecătorilor, care a cerut în instanță anularea deciziei Secției pentru Judecători de numire a acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

Măsurile antiepidemice ar putea fi prelungite în Franţa

Administraţia Emmanuel Macron intenţionează să prelungească dincolo de data de 15 aprilie restricţiile privind deplasările impuse pentru încetinirea răspândirii coronavirusului, afirmă surse...

Craiovenii, buluc la piaţă

Pandemia de COVID-19 nu prea îi sperie pe craioveni din moment ce dau buluc în pieţele oraşului să se aprovizioneze. Cumpărăturile zilnice...