Acasă Actualitate Maimuța care a pus pe jar autoritățile, capturată

Maimuța care a pus pe jar autoritățile, capturată

-

Maimuţa care a pus pe jar autorităţile din Capitală a fost capăturată, în urmă cu puţin timp, în podul unei case din sectorul 5. Macacul era liber încă de sâmbătă şi a fost prins după câteva încercări eșuate.

„A fost o acțiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum, din mai multe puncte de vedere, având în vedere că sunt multe case în jur, multe locuri în care se cațără, (este, n.r.) pericol public de a nu lovi pe cineva din greșeală și ea să nu atace pe cineva din greșeală. Am reușit să o nimerim de două ori. Prima oară am lovit-o în os, de aceea nu și-a făcut efectul (tranchilizantul, n.r.), am alergat-o foarte mult. Va trebui să mergem la clinică, la centrul nostru de salvare și reabilitare a animalelor sălbatice, unde vom scoate acul din os și o vom trezi”, a spus Ovidiu Roșu, medic veterinar care a capturat maimuța.
Veterinarul a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Soarta maimuței va fi decisă în funcție de recomandările reprezentanților Gărzii de Mediu – în carantină, apoi poate la grădina zoologică sau în Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice.
Astăzi, maimuța a fost văzută la câţiva metri de aceeaşi zonă în care a fost filmată.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

Nasa, agenția responsabilă pentru cercetarea spațiului, recrutează un candidat cu o gamă largă de abilități. Printre principalele abilități, candidatul trebuie să aibă experiență în criptomonede și tehnologie blockchain.