29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDăncilă: Pentru mine, ca prim-ministru, e important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi care să ajungă la facultate

Dăncilă: Pentru mine, ca prim-ministru, e important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi care să ajungă la facultate

Viorica Dăncilă le-a spus elevilor școlii din comuna Sântămăria Orlea, județul Hunedoara, unde a participat luni la ceremonia de deschidere a anului școlar, că vrea să ajungă la facultate și să facă performanță cât mai mulți dintre ei. „Pentru mine, ca prim-ministru, e important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate”, a afirmat Dăncilă.


„Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-și clădi un rost în viață. Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea.

Ea a susținut că are încredere în potențialul elevilor de a face performanță și că își dorește ca un număr cât mai mare dintre ei să ajungă la facultate.

„Dragi copii, vă aflați astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii ați venit cu emoția primei zile de școală, alții aveți deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriți, la facultatea pe care vi-o doriți. Îmi doresc ca voi să faceți parte din acei elevi care ajung la facultate și fac performanță. Am încredere în potențialul vostru, al tuturor, iar viitorul este al vostru. (…) Pentru mine, ca prim-ministru, e important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate”, a adăugat Dăncilă.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, luni, cursurile anului şcolar 2019 – 2020, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS