21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în extrasezon la 2.080 lei

Valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în extrasezon la 2.080 lei

Valoarea voucherelor de vacanţă va fi majorată de la 1.450 lei la 2.080 lei pentru cei ce aleg să meargă în vacanţă în extrasezon, conform unei propuneri a Ministerului Turismului

Valoarea voucherelor de vacanţă va fi majorată pentru cei ce aleg să meargă în vacanţă în extrasezon, a anunţat ministrul Turismului, Bogdan Trif, transmite Mediafax.

Bugetarii sunt avantajaţi de măsurile Ministerului Turismului privind acordarea de vouchere de vacanţă cu titlu gratuit. Lucrătorii din mediul privat nu primesc astfel de avantaje materiale.

Beneficiarii pot opta să îşi petreacă vacanţa în lunile octombrie-noiembrie şi martie-aprilie. În aceste luni, de regulă, se înregistrează un număr redus de turişti. Astfel, bugetarii vor primi vouchere majorate.

Valoarea voucherelor ar putea creşte de anul viitor, a precizat ministrul. Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii industriei turismului. Propunerea poate fi îmbunătăţită, a precizat Trif. Ministrul a adăugat că măsura distribuirii de vouchere de vacanţă va fi prelungită şi după 2020.

Voucherelele de vacanţă ar fi redus turismul „la negru”

Voucherele de vacanţă ar fi eliminat 60% din turismul „la negru”. În 2019 numărul beneficiarilor s-a dublat faţă de anul precedent, a adăugat Trif. În acest an vouchere au fost distribuite mai târziu. Bani au primit toate instiuţiile statului. Însă unele au ales să îi cheltuie în alte moduri, a spus ministrul de resort.

Acesta nu a precizat dacă există surse de finanţare pentru creşterea valorii voucherelor de vacanţă.

Efectele utilizării voucherelor de vacanţă pentru bugetari s-au văzut pe piaţa turismului şi în alt mod. Unii deţinători de unităţi de cazare au majorat preţurile. Alţii au practicat două tipuri de tarife. Un tarif mai mare pentru bugetarii cu vouchere. Şi un alt tarif, mai mic, pentru cei care plăteau cu bani cazarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS