22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGoogle şi Facebook, investigate în SUA. Ce suspectează autorităţile

Google şi Facebook, investigate în SUA. Ce suspectează autorităţile

Două grupuri de procurori generali din mai multe state americane au anunţat investigaţii separate privind mari companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google şi Facebook, din cauza influenţei lor din ce în ce mai crescute pe piaţă, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Prima investigaţie e condusă de procuratura din New York. Ea include alte şapte state americane şi districtul Columbia şi se concentrează pe Facebook. A doua ar putea să vizeze Google, scrie Mediafax. Investigaţia este anunţată de procuratura din Texas şi care ar putea include până la 40 de alte state. Autorităţile nu au specificat despre care dintre companiile mari de tehnologie este vorba.

Google şi Facebook, verificate pentru încălcarea confidenţialităţii şi influenţa foarte mare pe piaţă?

Odată lăudate ca fiind motoare ale creşterii economice, companiile din social media, de căutare pe internet, comerţ electronic şi alte tehnologii digitale sunt din ce în ce mai mult în defensivă în urma unor probleme precum încălcarea confidenţialităţii şi influenţa lor foarte mare pe piaţă.

Google şi Facebook au crescut destul de mult pe internet. Politicieni, inclusiv preşedintele Donald Trump, consumatori, alte firme şi autorităţile de reglementare au criticat această influenţă.

„Demarez o anchetă împotriva Facebook pentru a stabili dacă acţiunile lor au pus în pericol datele consumatorilor, au redus calitatea alegerilor consumatorilor sau au crescut preţul publicităţii”, a scris pe Twitter procurorul general din New York, Letitia James.

Google şi Facebook, influenţă extinsă

Google este considerat cel mai mare mptor de căutare din lume. Acesta stochează datele a sute de milioane de utilizatori. Şi Facebook s-a extins. Reţeaua de socializare a sticat datele personale ale utilizatorilor. Compania a mai fost investigată în ceea ce priveşte datele cu caracter personal ale utilizatorilor reţelei de socializere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS