10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord a prezentat Puma Titanium X care va fi produsă la Craiova

Ford a prezentat Puma Titanium X care va fi produsă la Craiova

Ford confirmă un nou model pentru Craiova. Ford a dezvăluit astăzi pentru prima dată modelul elegant și bogat în tehnologii Ford Puma Titanium X, înainte de debutul public al acestuia la Salonul Auto de la Frankfurt din Germania.

Noul Ford Puma îmbină un design exterior uimitor, cel mai bun spațiu de încărcare din segment – fără compromis și o tehnologie sofisticată mild-hybrid pentru clienții din Europa.

  • Noul Ford Puma Titanium X, ce prezintă caracteristici premium în ceea ce privește confortul și ergonomia, își va face debutul la Frankfurt.
  • Puma Titanium X oferă, de asemenea, un design exclusivist, ce include insertii din lemn și jante din aliaj de 18 inch Pearl Grey.
  • Tehnologia avansată Ford EcoBoost Hybrid de 48 de volți îmbunătățește eficiența, performanța și caracterul distractiv de condus al noului Puma.
  • Tehnologiile sofisticate de asistență a șoferului furnizate în echiparea standard includ versiuni îmbunătățite ale sistemulor Ford Lane-Keeping (Sistemul de menținere a benzii de rulare) și Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection (Sistemul de asistență pre-coliziune cu detectarea pietonilor).
  • Soluțiile ingenioase de depozitare, care oferă, fără compromis, cel mai mare spațiu de încărcare din segment, se află printre inovațiile dezvoltate în urma unor discuții îndelungate cu clienții.

Stil și specificații premium

Specificațiile premium oferite în dotarea standard conferă un nou grad de lux segmentului SUV, permițându-le clienților Puma Titanium X să beneficieze de experiențe de condus pline de încredere și de un confort fără precedent.

Inovațiile suplimentare pentru scaune includ scaune frontale cu masaj lombar care pot ajuta la revitalizarea mușchilor solicitați în timpul călătoriei și contribuie la drumuri mai relaxante. Acționate prin apăsarea unui buton, scaunele reglabile electric dispun de un sistem de masaj cu trei camere, cu direcții de rulare reglabile și cu trei niveluri de intensitate. Camerele gonflabile permit, de asemenea, ajustarea treptată a conturului dorsal din zona superioara, centrală și inferioară a scaunelor – ajutând șoferul și pasagerul din față să-și ajusteze in mod precis poziția scaunului pentru a beneficia de confort sporit.

Interiorul lui Puma Titanium X prezintă, de asemenea, un volan cu efect de piele, aplicații cu efect de lemn care înconjoară rama clusterului și panoul de instrumente, și inserții de țesături moderne pentru interioarele ușilor.

“Ne-am dorit ca Puma Titanium X să aibă un aer primitor și confortabil precum cel de acasă, astfel că am folosit culori, finisaje și o execuție interioară generală care să reflecte acel mediu”, a declarat Sonja Vandenberk, designer șef, departamentul de Culori si Materiale, Ford Europa.

Tehnologie mild-hybrid

Clienții Puma vor fi printre primii care vor beneficia de arhitectura sofisticată de tip mild-hybrid a Ford. Este adaptată pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil, în timp ce completează dinamica de vârf a lui Puma.      

Tehnologia EcoBoost Hybrid vine în completarea motorului pe benzină EcoBoost de 1,0 litru dezvoltat de Ford cu un starter; generator integrat antrenat prin curea de 11,5 kW (BISG), care permite recuperarea și stocarea energiei pierdute, de obicei, în timpul frânării și a rulării libere, prin încărcarea unui set de baterii;acumulatori de 48 volți cu litiu-ion răcit cu aer.

Ergonomie inovativă

Noul Ford Puma oferă cel mai bun spațiu de încărcare din segment. Are 456 litri și soluții inovatoare de depozitare concepute pentru a oferi răspunsuri practice la problemele zilnice de depozitare.

Cu scaunele din spate pliate, Puma poate găzdui o cutie de 112 cm lungime, 97 cm lățime și 43 cm înălțime, în timp ce noul Ford MegaBox – dezvoltat pentru a satisface și chiar a depăși cerințele clienților privind spațiul pentru bagaje. Noul model oferă un spațiu de depozitare generos și versatil ce poate găzdui confortabil două genți de golf în poziție verticală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS