12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacul de la Kabul: ”Cei cinci teroriști au știut unde să meargă, aveau informații”

Atacul de la Kabul: ”Cei cinci teroriști au știut unde să meargă, aveau informații”

Atacul de la Kabul în care și-a pierdut viața un diplomat român și care a fost revendicat de gruparea talibanilor a fost comis de cinci teroriști care ar fi avut informații clare despre complexul vizat, scrie HotNews.

Atacul a durat mai multe ore, povestește, pentru Digi24, Ștefan Coman, expert în alegeri, prezent în capitala Afganistanului. Atacul s-a soldat cu moartea a 16 persoane și rănirea altor 119. 

Atacul terorist care a avut loc în nopatea de luni spre marți a vizat complexul din Kabul în care se află reprezentanța diplomatică a țării noastre, alte ambasade și sedii ale organizațiilor internaționale. Aproape întreaga noapte de luni spre marți s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate. Cei 5 atacatori au fost uciși. 

Un tractor plin cu expozibili a fost detonat în apropierea reprezentanței după care indivizi înarmați au pătruns în complexul care adăpostește misiunile diplomatice și au deschis focul la întâmplare. ”Explozia a fost atât de puternică, încât a făcut o gaură în peretele acela, acolo au intrat 5 atacatori. E clar că au avut niște informații, au știut unde să meargă. A urmat o luptă de câteva ore, dimineața au venit soldații britanici”, spune Ștefan Coman, expert alegeri, prezent la Kabul. 

De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României. A fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat. 

Raluca-Maria Nedelea

SursaHotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS