11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexandru Cumpănașu, protecție de la Brigada Specială a Jandarmeriei

Alexandru Cumpănașu, protecție de la Brigada Specială a Jandarmeriei

Alexandru Cumpănașu a explicat cum a primit protecție de la Brigada Specială a Jandarmeriei. Acest lucru s-a întâmplat după ce, susține el, a fost amenințat de anumite persoane. Cumpănașu spune că Ministerul de Interne i-a oferit ca variantă Poliția, dar el i-a comunicat ministrului Fifor că refuză protecția de la Poliție, pentru că nu are încredere, scrie Digi24.

Eu m-am adresat Parchetului General așa cum e procedura și am depus plângere pentru amenințările pe care le-am primit de la unii anonimi, dar și din partea unor posibili apropiați ai lui Dincă.
Am făcut ce ar face orice om în situația mea, m-am adresat Parchetului care mi-a comunicat că ar fi bine să cer protecție de la MAI, pentru că MAI e singura instituție abilitată de lege să poată asigura protecția unor persoane civile.
Membrii familiei mele s-au simțit în pericol datorită acțiunilor mele de devoalare a rețelelor de clanuri mafiote din întreaga țară.

MAI-ul a decis să acorde această protecție propunându-mi ca variantă Poliția. Am refuzat această variantă și am comunicat-o ministrului de Interne și ulterior MAI a propus brigada specială a Jandarmeriei.

Alexandru Cumpănașu refuză paza poliției

Alexandru Cumpănaşu a refuzat paza poliţiei, pentru că susţine că nu ştie cine este în acest moment în legătură cu clanurilw mafiote.

Procedura asigurării protecției impune obligatoriu ca mijlocul cu care te transporți să aparțină instituției care asigură protecția. Eu am propus și am insistat să mă deplasez cu mașina personală, însă acest lucru a fost refuzat, justificat, după ce mi-a fost prezentată procedura legală.
Personal nu mă simt confortabil să mă deplasez într-o altă mașină decât cea personală, însă nu pot încălca legea.
În disperarea după senzațional, unii colegi din media nu au înțeles că în eventualitatea în care aceste amenințări pot fi duse la bun sfârșit, anunțarea publică a dispozitivului de protecție comunică respectivelor persoane detalii care mă pot vulnerabiliza.
Am comunicat însă Jandarmeriei și MAI că în măsura în care își asumă riscurile ulterioare sunt pregătit să renunț la această protecție care e un coșmar pentru orice familie, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Raluca-Maria Nedelea

SursaDigi24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS