11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Gorj a început evaluarea lui Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean

CJ Gorj a început evaluarea lui Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, este evaluat după primul an de mandat în fruntea unității medicale.

Capotă a fost singurul candidat pentru postul de manager al Spitalului Județean din Târgu Jiu, iar în luna august a anului 2018 a fost numit în funcție de Consiliul Județean Gorj, administratorul unității spitalicești din Târgu Jiu. Este vorba de cel mai mare spital din județul Gorj, cu aproape o mie de paturi. Capotă a fost în trecut și director economic al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, precum și director interimar o perioadă de timp, după demisia directorului Tiberiu Tătaru. Ulterior, a fost organizat un concurs și Capotă a fost singurul participat, și cel care a câștigat postul de șef.

Evaluat după primul an de mandat plin de controverse

Gigel Capotă a avut un prim an de mandat plin de controverse și scandaluri. Acestea au culminat cu decizia ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a trimis Corpul de Control la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Inspectorii Corpului de Control au verificat în special Secția Psihiatrie, unde trei pacienți au fost filmați în timp ce se mângâiau în zonele intime. Cea care ar fi realizat filmarea a fost chiar fiica vitregă a managerului Gigel Capotă, angajată ca registrator medical la Secția Psihiatrie. În urma scandalului au fost demise șefa de secție și asistenta-șefă, iar cea care a realizat filmarea a fost penalizată la salariu, însă și-a păstrat locul de muncă.

Anchetă DIICOT la spital


Și procurorii DIICOT Gorj au început o anchetă în acest caz. Este de precizat că inspectorii din Corpul de Control al ministrului sănătății a realizat o verificare la spital, în primăvara acestui an. Raportul de control a fost finalizat, însă a fost secretizat și nu a mai ajuns la public. Cert este că, recent, Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat, în bilanțul pe primul semestru, că a aplicat 15 amenzi Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru o serie de deficiențe constatate în timpul în care la unitate s-au aflat și inspectorii de control din ministerul condus de Sorina Pintea. Un reprezentant al DSP Gorj a făcut parte din Comisia de control. Rămâne de văzut cum vor evalua șefii CJ Gorj activitatea lui Gigel Capotă, după un an de mandat plin de controverse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS