2.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateAmenzi pentru medicii și spitalele care lasă pacienții de la urgențe să aștepte cu orele pe hol

Amenzi pentru medicii și spitalele care lasă pacienții de la urgențe să aștepte cu orele pe hol

Medicii care lasă pacienții care se prezintă la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor să aștepte pe hol peste intervalul de timp prevăzut de lege ar urma să fie amendați cu sume între 1.000 și 3.000 de lei, iar spitalele ar urma să primească amenzi cuprinse între 20.000 și 30.000 de lei, prevede un proiect de Hotărâre de Guvern ce ar putea fi adoptat în ședința de astăzi a Executivului, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Sănătății. Timpii legali de așteptare la UPU sunt cuprinși între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea urgenței, potrivit hotnews.

Măsura este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea HG nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, cu modificările și completările ulterioare, pe care Ministerul Sănătății l-a publicat în dezbatere publică în primăvara acestui an.

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea HG nr. 857/2011 nu figurează pe agenda ședinței de Guvern publicată de Executiv, însă, potrivit surselor HotNews.ro, se află pe agenda ședinței de Guvern de astăzi și ar putea fi aprobat.

Citeşte continuarea pe hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova a pierdut cu Târgoviște, dar a ieșit...

Foarte greu să obținem ceva dintr-un meci în care...

ȘTIRI GdS