24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePistol cu aer comprimat, descoperit în Calafat

Pistol cu aer comprimat, descoperit în Calafat

Un tânăr bulgar de 24 de ani a încercat să introducă, sâmbătă, în ţară un pistol cu aer comprimat fără a deţine autorizaţia necesară prin Punctul de Trecere al Frontierei Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit un pistol cu aer comprimat, pe care un cetățean bulgar a încercat să-l introducă în țară, fără a deţine autorizaţia necesară.

În Punctul de Trecere al Frontierei Calafat s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, sâmbătă, la volanul unui autoturism  înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar N.R., în vârstă de 24 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport şi au descoperit în torpedoul autoturismului, un pistol cu aer comprimat de calibru 4,5 mm şi 500 bile metalice de acelaşi calibru.

Cu ocazia verificărilor specifice, șoferul a declarat că arma îi aparține, a achiziționat-o din Bulgaria pentru autoapărare și nu deține permis de port-armă, nici autorizație de introducere pe teritoriul României.               

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, precum şi de contrabandă calificată, fapte prevăzute de art. 342 şi art. 271 din Codul Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS