Acasă Actualitate Sute de mii de persoane la graniță

Sute de mii de persoane la graniță

-

Poliția de Frontieră Română informează că, numai în ultimele 24 de ore, aproape o jumătate de milion de persoane au trecut prin punctele de trecere ale frontierei. ”În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut aproximativ 430.900 persoane, cetățeni români și străini. Dintre acestea, 256.200 au fost pe sensul de ieşire din ţară. Au trecut și aproximativ 105.100 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 60 % fata de valoarea medie zilnică a traficului în luna august”, au precizat polițiștii de frontieră.

Cele mai multe persoane s-au prezentat la Nădlac

Polițiștii de frontieră mai spun că la frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 170.000 de  persoane şi 50.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontieră fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă. În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac au trecut aproximativ 93.000 de persoane şi peste 25.000 de mijloace de transport.

”Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în  PTF Nădlac II, recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai”, mai spun polițiștii.

De asemenea, și la granița cu Bulgaria este trafic intens.

Timpii de așteptare

Oamenii legii reamintim că informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră se găsesc pe Trafic on-line. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. 

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 55 fapte ilegale (19 infracţiuni şi 36 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 49.500 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 25.500 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 27 cetăţeni români din diferite motive legale.

ȘTIRI VIDEO GdS