Acasă Actualitate Dana Gârbovan, propusă ministru al Justiției, Fifor - la Interne

Dana Gârbovan, propusă ministru al Justiției, Fifor – la Interne

-

Social-democrații s-au întâlnit vineri, la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului. Ședința are loc cu o zi înaintea congresului PSD programat pe 24 august. Potrivit surselor HotNews.ro, pe agenda ședinței se află chestiuni organizatorice privind congresul, nominalizarea unor noi miniștri pe posturile vacante (Ministerul de Interne, Ministerul Educației dar și interimatele pentru cele două portofolii de vicepremieri).

Ana Birchall va fi schimbată de la Ministerul Justiției urmând a fi înlocuită cu Dana Gârbovan. Ana Birchall va prelua portofoliul de vicepremier pentru Parteneriate strategice, iar Iulian Iancu va fi vicepremier pentru Economie.

Fifor, propus ministru plin la Interne


Premierul Viorica Dăncilă l-a propus social-democraților pe Mihai Fifor ministru plin la Interne și peFlorin Lixandru la Educație. Social democrații l-au respins la vot pe Lixandru. Dăncilă a venit cu cea de-a doua propunere în persoana lui Șerban Valeca și a fost adoptată, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate.

Mihai Fifor urmează să fie propus de către PSD drept ministru plin la Interne și după votul în Comitetul Executiv premierul va trimite către Klaus Iohannis nominalizarea. Fifor va renunța la portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice, susțin sursele citate.

De asemenea, Dăncilă le-a spus liderilor PSD ca pentru portofoliul de la Educație îl susține de Florin Lixandru, în prezent secretar de stat pe domeniul preuniversitar.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.