Acasă Actualitate Dana Gârbovan, propusă ministru al Justiției, Fifor - la Interne

Dana Gârbovan, propusă ministru al Justiției, Fifor – la Interne

-

Social-democrații s-au întâlnit vineri, la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului. Ședința are loc cu o zi înaintea congresului PSD programat pe 24 august. Potrivit surselor HotNews.ro, pe agenda ședinței se află chestiuni organizatorice privind congresul, nominalizarea unor noi miniștri pe posturile vacante (Ministerul de Interne, Ministerul Educației dar și interimatele pentru cele două portofolii de vicepremieri).

Ana Birchall va fi schimbată de la Ministerul Justiției urmând a fi înlocuită cu Dana Gârbovan. Ana Birchall va prelua portofoliul de vicepremier pentru Parteneriate strategice, iar Iulian Iancu va fi vicepremier pentru Economie.

Fifor, propus ministru plin la Interne


Premierul Viorica Dăncilă l-a propus social-democraților pe Mihai Fifor ministru plin la Interne și peFlorin Lixandru la Educație. Social democrații l-au respins la vot pe Lixandru. Dăncilă a venit cu cea de-a doua propunere în persoana lui Șerban Valeca și a fost adoptată, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate.

Mihai Fifor urmează să fie propus de către PSD drept ministru plin la Interne și după votul în Comitetul Executiv premierul va trimite către Klaus Iohannis nominalizarea. Fifor va renunța la portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice, susțin sursele citate.

De asemenea, Dăncilă le-a spus liderilor PSD ca pentru portofoliul de la Educație îl susține de Florin Lixandru, în prezent secretar de stat pe domeniul preuniversitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cetăţean captiv între două primării. Partea a doua

Un doljean încearcă să afle, cu certitudine, de ani buni, de care primărie aparţine terenul său, situat la marginea Craiovei. Pe hărţile de la OCPI figurează pe Cârcea, dar impozitul îl plăteşte la Craiova. Situaţia a apărut din cauză că nici până acum autorităţile nu au clarificat limitele administrative ale Craiovei cu localităţile limitrofe.

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...