3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendii misterioase la Caraula: „Nenorociţilor, e doar începutul!“

Incendii misterioase la Caraula: „Nenorociţilor, e doar începutul!“

Periodic, o persoană necunoscută pune foc la vegetaţia din spatele caselor unor cetăţeni din Caraula. Până acum, focul a fost stins la timp, înainte să le cuprindă gospodăriile. S-au speriat teribil când au descoperit şi bilete de ameninţare lăsate în copacii din zonă. Au sunat la pompieri, la 112 şi au depus plângeri, însă până acum poliţia nu are nici un suspect.

Mai mulţi cetăţeni din comuna doljeană Caraula sunt hărţuiţi de un an de un necunoscut care, periodic, le incendiază vegetaţia din spatele casei. Oamenii se tem că într-o zi focul le va cuprinde gospodăriile şi le va prăpădi agoniseala de-o viaţă. Au şi un suspect. Au depus până acum patru plângeri la postul de poliţie din localitate, fără nici un rezultat însă. Ion Ghionea, unul dintre localnicii afectaţi, spune că incendiile misterioase au pornit după ce a avut o ceartă cu un vecin, din cauza unui motiv banal: creanga unui copac din gospodărie se întindea peste gardul vecinului. „Creanga a fost tăiată şi conflictul aplanat, însă abia după intervenţia poliţiei, care i-a dat vecinului un avertisment. De atunci, nu a mai existat nici un conflict. Noi presupunem că băiatul lui, de 14 ani, fără acordul sau cunoştinţa părinţilor, pune aceste focuri“, ne-a precizat fiica omului, R.M.

Bilete de ameninţare găsite în copaci

Oamenii s-au speriat foarte tare după ce, în urma unui astfel de incendiu, au găsit şi un bilet de ameninţare într-unul dintre copaci: „Nenorociţilor, ăsta este începutul!“. „Mă tem pentru integritatea mea şi a familiei mele, precum şi a bunurilor personale“, a scris Ion Ghionea într-una dintre plângerile pe care le-a depus la poliţie, împreună cu biletul de ameninţare. Cu toate că incendiile se repetă periodic, ancheta bate pasul pe loc, iar poliţia nu pare să aibă indicii despre autorul faptelor. „A fost constituit un dosar penal pentru ameninţare, cu autor necunoscut.
Acum se fac cercetări. Reclamantul ar fi indicat pe unul dintre vecinii din zonă, care ar fi minor. „Se au în vedere toate aspectele, dar deocamdată nu sunt indicii clare care să ne indice posibilul autor“, susţin reprezentanţii IPJ Dolj.

„Ce putem face?“

Fiica lui Ion Ghionea, care locuieşte în Craiova, a fost recent într-o vizită la părinţi şi a realizat şi un filmuleţ la faţa locului.
„Lumea din zonă trăieşte cu frică pentru că este posibil ca focul să ajungă la casele lor. A fost apelat serviciul unic de urgenţă. Au spus că nu au ce să facă. Au fost depuse mai multe plângeri la poliţie. Răspunsul a fost asemănător: nu au nici o dovadă, nu au găsit nimic şi nici un suspect. Recent a fost găsit acel bilet de ameninţare. Anul trecut a fost găsit un alt bilet de ameninţare. Trăim într-o ţară în care autorităţile nu pot face faţă unui astfel de om. Cu atât mai mult, cum ar putea face faţă unui criminal ca în cazul Alexandrei?! Sau, şi mai grav, unei grupări organizate de infractori. Şi atunci, ce putem face când nu ne mai simţim în siguranţă pe străzi sau în propria casă? Ce putem face?“, se întreabă R.M.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS